Incepand de anul viitor, un nou tip de computer personal va aparea in locuintele utilizatorilor

Intel va introduce pe piata Tehnologia Intel Viiv, conceputa special pentru a imbogati experienta de divertisment digital a fiecarui consumator.

Colaborand cu o multitudine de dispozitive electronice de larg consum verificate de Intel, precum si servicii on-line si software - incluzand filme, muzica, fotografii si jocuri - tehnologia Intel Viiv (se pronunta "vaiv-vaiv") va contribui la inaugurarea unei noi epoci in optiunile de entertainment ale consumatorilor.

PC-urile bazate pe tehnologia Intel Viiv, prezentata in premiera la Intel Developer Forum, vor fi usor de utilizat cu o telecomanda si vor fi alimentate de o suita de tehnologii Intel.

"Aceasta tehnologie este prima noastra platforma conceputa din start pentru locuinta digitala, locul unde consumatorul este pasionat de ideea de a-si accesa continutul in orice moment, in orice punct din locuinta, pe mai multe dispozitive", a declarat Don MacDonald, general manager Intel Digital Home Group.

Platforma pentru PC, in avanpremiera

Consumatorii vor putea obtine sisteme bazate pe tehnologia sus-amintita intr-o varietate de factori de forma - de la design-uri mici, elegante, de tipul dispozitivelor electronice de larg consum (similare unei combine stereo sau unui DVD player) -, pana la design-uri traditionale, de tip desktop sau turn.

Intel a integrat si caracteristici de dispozitive electronice de larg consum in platforma tehnologiei Intel Viiv, pentru a facilita utilizarea acesteia si a contribui la experienta de divertisment, in ansamblu.

Toate PC-urile bazate pe tehnologia Intel Viiv vor fi livrate cu o telecomanda si cu sistemul de operare Microsoft Windows Media Center Edition, care permite consumatorilor sa interactioneze cu PC-urile lor in acelasi mod in care opereaza un televizor.

Consumatorii pot sa urmareasca un film sau sa joace un joc, descarcand in acelasi timp cele mai recente noutati din muzica - totul de pe un sistem integrat, unic, utilizand o telecomanda.

Alte functii, similare cu cele ale unui televizor, permit consumatorilor sa isi deschida si inchida rapid PC-ul (dupa procesul initial de bootare), la simpla atingere a unui buton, prin intermediul unei noi caracteristici de platforma numite tehnologia Intel Quick Resume.

Fiecare PC bazat pe noua tehnologie va fi livrat si cu sistem surround sound 5.1 (cu suport optional pentru sistem surround sound pana la 7.1), pentru un sound de calitate cinematografica.

Cu un card optional TV tuner, acelasi PC va putea sa inregistreze, sa opreasca si sa deruleze programe TV in direct, precum si sa le stocheze pe hard drive, pentru a fi vizionate ulterior. Astfel, consumatorii vor putea sa savureze acest continut atunci cand doresc.

PC-urile bazate pe noua tehnologie se vor conecta foarte usor la cele mai recente servicii de entertainment online, permitand descarcarea de filme si muzica, precum si accesul la cele mai recente jocuri - toate vizionate si jucate in timp ce utilizatorul este instalat confortabil, pe canapea.

Liber la navigare si la distractie

Pe masura ce o cantitate tot mai mare de continut este disponibila in format digital, consumatorii isi doresc libertatea de a deplasa acest continut in interiorul locuintei si intre diverse dispozitive, utilizand o retea interna (home network). Pentru a facilita formarea unei home network de catre consumatori, Intel Viiv va include un software special conceput.

Acesta va contine un program de tip wizard pentru configuratia de retea, prin care utilizatorul va putea naviga cu ajutorul telecomenzii sistemului, putand astfel sa conecteze cu usurinta mai multe dispozitive, de exemplu media playere portabile, DVD playere, televizoare si combine stereo.

Intel Viiv include si un "motor" de server media integrat, care poate reformata diverse fisiere cu continut digital, astfel incat acestea sa poata fi vizionate pe o selectie de dispozitive verificate de Intel, care sa poata functiona cu sisteme bazate pe tehnologia Intel Viiv.

In plus, Intel a colaborat cu industria PC-urilor, a dispozitivelor electronice de larg consum si a continutului, pentru a stabili specificatii de interoperabilitate, astfel incat consumatorii sa poata deplasa cu usurinta o diversitate de continuturi media online, dintr-o incapere a locuintei in alta sau intre diverse dispozitive ale retelei interne din locuinta.

Articol integral in Banii Nostri