Dintre cele sapte "minuni exotice", trei sunt Volkswagen. Nu va speriati, nu este vorba despre Broscuta sau vreun model de serie mare, ci de trei modele de marca, care sunt reunite sub umbrela grupului german. Bugatti EB 16.4 Veyron, Lamborghini Gallardo Spyder si Bentley Continental GT au in ADN-ul lor ceva din Golf, Jetta si New Beetle.

DuPont Registry a intocmit o lista a celor mai dorite masini exotice, la care putini muritori de rand pot visa.

Pe lista fierbinte si-a gasit loc si un "all-american", mai precis un Chevy Corvette Z06, la un pret de 65.800 de dolari, cu "doar" 505 cai putere. La 0-100km/h in 4 secunde, modelul american castiga detasat la raportul performante/pret

Bugatti Veyron se afla la polul opus fata de Corvette-ul fara sange albastru. Bugatti scoate din buzunarul proprietarului 1,2 milioane de dolari si ii ofera in schimb 1.001 cai putere si un demaraj 0-100km/h in 2,4 secunde. Transmisia tip dublu-ambreiaj se inrudeste cu cea de la Audi TT.

Lamborghini Gallardo Spyder "arata mai bine decat fratele cu acoperis", cel putin in viziunea duPont si costa 180.000 de dolari.

Bentley Continental GT MDS ofera jante pe 23 de inci si un interior invadat de piele de cea mai buna calitate, totul intr-un ambalaj care cantareste doua tone si costa 173.490 de dolari. Printre posesorii de marca ai acesti masini se numara si Paris Hilton, detaliu pe care duPont il considera un factor negativ de imagine.

BMW M6 poseda un motor V10 in 5 cilindri si este considerat "o masina de Formula 1 cu patru locuri". Pretul? 100.000 de dolari.

Articol integral in Banii Nostri