Primul an de posteritate a matusii lui Adrian Nastase este mai interesant decat toata viata ei aventuroasa (a umblat cu bijuteriile legate in basma, a traversat frontiere, pentru a i le vinde apoi lui Bittner care dorea sa-si impodobeasca nevasta).

Matusa Tamara, devenita deja personaj de legenda, mai cunoscuta decat haiducii, mai mediatizata decat Silviu Brucan in deceniul trecut, matusa Tamara ne-a adus in situatia pe care nu o credeam posibila: sa-i numaram ouale lui Adrian Nastase.

Asa cum ne indemnase fostul prim-ministru, de la inaltimea arogantei sale, vreo cativa procurori isi ascut creioanele, iar colegii de partid sabiile, pentru a-i numara mai usor ouale. E vorba si de icre, pentru ca mostenirea buclucasa nu a facut decat sa dovedeasca ceea ce presa sugera de mult : un tsunami de bani dinspre Alexandru Bittner se indrepta amenintator catre familia Nastase.

Acum s-a dovedit acest lucru, banii de la Bittner au ajuns la familia Nastase prin filiera matusa. Presa a luat locul organelor de ancheta si astfel s-a aflat si de taximetristi aflati in mizerie, dar care vand terenuri la preturi de nimic, si ca Roxana Bichel raspundea de departamentul terenuri al familiei Nastase.

si procurorii care vor ancheta acest caz nu vor trebui sa faca altceva decat sa ia un teanc gros de ziare, sa-si noteze toate numele amintite in anchetele jurnalistice si apoi sa-i cheme la declaratii. Sa le reaminteasca mai intai, ca in filmele americane, ca declaratiile mincinoase le pot cauza mari neplaceri, chiar daca ei sunt nevinovati. Deja se pregateste domnul.

Hrebenciuc; si-a pus la fragezit niste terenuri, pe langa Bucuresti si pe la mare, trecandu-le in declaratia de avere, chiar daca nu-i sunt inca in proprietate. Sigur, si mai ciudat este ca port-stindardul luptei impotriva lui Nastase, in interiorul PSD, este Miron Mitrea.

Nu mai ramane decat ca Dan Ioan Popescu sa fie numit seful comisiei de etica si onoare care sa studieze daca mostenirea matusii Tamara a intinat nobilele idealuri ale pesedismului. Ma intreb ce e acum in sufletul doamnei Dana? Ce era acel milion de la matusa Tamara? Un nimic, un mizilic, raportat la scara istoriei.

Probabil ca matusa Tamara nu l-a iubit prea tare pe Adrian Nastase; dar numele premierului arogant va ramane pe vecie legat de cel al matusii care investea toata pensia in terenuri cu potential. Cineva spunea ca in Romania e greu sa te compromiti. Orice ai face, se uita repede, intra in folclor, iar faptasul gaseste repede fani care sa-l considere un erou.

Adrian Nastase, cel care parea animalul adaptat perfect la politica romaneasca, ar putea fi pulverizat de scandalul matusa.Tanti Tamara priveste mirata din ceruri ce furtuna s-a iscat in urma ei.