Miercuri s-a dus la vale si Bursa de la Bucuresti, urmandu-si suratele occidentale. Astazi, joi, BVB da semne de revenire. Pentru noi, grupul din studioul Partener TV, n-a fost tocmai rau. Actiunile Erste au saltat putin la Viena, ceea ce a facut sa votam in unanimitate (aka Cristian Sima, Adrian Simionescu si Ioan Margarit ) cumpararea inca unui pachet de 10 bucati, la 44,66 euro/actiune.

Avem acum 60 si stam bine in marja de 5% in care am pornit in urma cu o saptamana. Reamintesc ca perioada de subscriptie pentru Erste se incheie joia viitoare.

Miercuri ora 17.10

In direct, la showul bursier, Daniel Iancu, analist economic si animatorul forumului www.agf.ro incearca sa explice ce se intampla la BVB. El crede ca scaderea preturilor la actiunile autohtone este doar o corectie a pietei, va dura putin si nu este alarmanta.

Scaderea este urmarea a ceea ce s-a intamplat in bursele mai mari presupunand ca fondurile straine de investitii au reactionat si in piata romaneasca, vanzand masiv din portofoliu.

Miercuri ora 17.20

Acelasi Daniel Iancu aduce o axplicatie suplimentara pentru caderile SIF-urilor la bursa din Bucuresti: marti sera, pe un post TV, unul dintre administratorii SIF 2 -Moldova, Catalin Chelu, ar fi acuzat guvernul ca ar fi facut presiuni asupra SIF-urilor pentru a modifica statutul BCR astfel incat hotararile din adunarea generala a actionarilor sa fie luate numai de Erste, fara consultarea actionarilor minoritari. Acum, fiecare SIF are cate 6% cota de

participare in BCR. Trebuie mentionat ca actiunile BCR aduc SIF-urilor peste trei sferturi din profit. Daniel a precizat ca afirmatiile lui chelu nu pot fi verificate din alta sursa si oricum nu au avut prea mare ecou in randul investitorilor.

Miercuri ora 17.25

Cristia Sima e de parere ca BVB va fi in cadere pana pe 15 februarie, afirmatie care atrage interventia telefonica a unui telespectator care il acuza pe analistul din studio ca nu face altceva decat sa emita scenarii apocaliptice despre bursa romana si-si promoveaza doar imaginea firmei sale de brokeraj.

Argumentatia nu prea sta in picioare, pentru ca de cateva zile incoace, Cristian emite aceleasi scenarii si despre bursele occidentale.

Miercuri ora 17.35

Adrian Simionescu nu crede ca scaderile din bursa sunt de lunga durata si invita jucatorii la ratiune. Vanzarile sub imperiul panicii nu le-ar aduce decat pierderi.

  • Vreti sa receptionati Partener TV in pachetul de baza? Click aici!