Raiffeisen Bank S.A. Romania, una dintre cele mai mari banci din reteaua grupului Raiffeisen International, a selectat solutia AML de combatere a spalarii banilor (AML, Anty-Money Laundering) oferita de compania de software IMTF, potrivit finextra.com.

Aplicatia informatica va fi utilizata pentru monitorizarea conturilor si a clientilor, precum si pentru realizarea de analize comportamentale si liste de supraveghere.

Sistemul va fi implementat in peste 200 de sucursale ale bancii astfel incat sa permita retelei de retail banking a Raiffeisen sa urmareasca toate tranzactiile suspecte si sa monitorizeze toti clientii cu un comportament suspect.

"Oferta IMTF este cea mai apropiata de cerintele noastre in termeni de usurinta in utilizare, fiabilitate tehnologica si flexibilitate.

Cu solutia SironAML, Raiffeisen nu doar indeplineste cerintele si regulile internationale ci si combate spalarea banilor si finantarea terorismului cu una dintre cele mai sofisticate si larg raspandite solutii din lume", a declarat Calin Mihai Rangu IT&C Director Raiffeisen.

Christian R. Drescher, Director General al IMTF Software Ltd. Austria & CEE a declarat: "Cu peste 500 de banci care au ales deja solutia AML, colaborarea cu Raiffeisen este un alt succes major in Europa centrala si rasariteana".

Potrivit unei cercetari recente a Tower Group, criminalitatea financiara costa industria bancara miliarde de dolari anual, la nivel global, in costuri operationale.