Compania britanica de asigurari Lloyd's intentioneaza ca in trimestrul trei al anului 2006, sa-si deschida o reprezentanta in India, in eforturile sale de a se extinde in pietele cu cea mai mare crestere economica, informeaza Bloomberg. Potrivit datelor companiei, investitia va fi de peste 700.000 de dolari.

Recent, Allianz AG si-a anuntat intentia de a-si extinde operatiunile in India, a doua tara din lume dupa numarul de locuitori.

Potrivit estimarilor guvernului indian, piata asigurarilor din India va inregistra nu mai putin de 80 miliarde dolari din prime anuale in anul 2010, fata de opt miliarde dolari in anul 2000.

"In ultimii ani, Lloyd's a facut progrese vizibile. Cu toate acestea operam intr-o piata infiorator de competitiva, asa ca nu ne putem permite sa stam pe loc", a declarat Peter Levene, presedintele companiei britanice.

De asemenea, Lloyds a anuntat ca in 2006, va ataca segmentul de reasigurari in China, dupa ce in luna noiembrie a anului trecut a obtinut dreptul de a-si deschide o companie care sa se ocupe de acest segment al asigurarilor in aceasta tara.