Procurorii Departamentului National Anticoruptie au declansat urmarirea penala impotriva vicepremierului George Copos, transmite Realitatea TV.

George Copos, directorul general al Loteriei Nationale si unul dintre actionarii de la grupul Ana sunt acuzati de abuz in serviciu si evaziune fiscala. Frauda imputata celor trei ar fi estimata la un milion de euro, sustin surse judiciare.

Vicepremierul sustine ca nu a primit vreo citatie pentru a fi audiat de procurorii anticoruptie si ca nu stie ce calitate are in ancheta desfasurata de DNA. Mai mult, el a precizat ca nu intentioneaza sa isi dea demisia.

Loteria Nationala ar fi cheltuit aproximativ 600 de miliarde de lei pentru a achizitiona, in Transilvania, imobile care nu pot fi utilizate insa ca sedii ale companiei.

Totodata, Loteria Nationala ar fi cumparat 38 de spatii comerciale pe care ar fi urmat sa le transforme in agentii loto, tranzactiile fiind incheiate fara sa fi fost organizate licitatii, asa cum prevede legislatia in cazul institutiilor de stat.