Asociatia Fotbal Club Rapid Bucuresti se va transforma in societate pe actiuni pana la sfarsitul lunii ianuarie, a anuntat ieri intr-o conferinta de presa Jean Valvis, unul dintre actionarii gruparii giulestene.

"Peste cateva zile vom dovedi ca si din punct de vedere administrativ si financiar vom face performanta", a spus Valvis, care spera ca si jucatorii sa fie multumiti in urma transformarii clubului. "Sper sa ne mandrim cu acest lucru, sa avem un capital social, cu finante transparente, cu viramentele catre stat la zi si cu jucatori multumiti.

Sper sa nu mai fugim de nimeni atunci cand va veni cineva in control", a declarat Valvis, actual si viitor actionar al societatii AFC Rapid.

Pancu si Moldovan, prezentati oficial

Daniel Pancu si Viorel Moldovan au fost prezentati tot ieri de conducerea FC Rapid, antrenorul Razvan Lucescu declarandu-se convins ca prin aducerea acestor fotbalisti gruparea giulesteana poate deveni o forta. "Sunt jucatori importanti, cu mare experienta si cred ca vor aduce ceea ce asteptam noi de la ei", a declarat Lucescu.

Pancu s-a declarat foarte fericit pentru revenirea la Rapid. "Pana la debutul meu la Rapid mai sunt sapte saptamani si am timp sa ma refac din toate punctele de vedere, mai ales ca am avut o jumatate de an nu tocmai buna. Nu pot sa spun ca fac un pas inapoi venind la Rapid pentru ca Rapid continua in UEFA iar Besiktas a fost eliminata", a mentionat Pancu.

Intrebat daca Razvan este mai exigent decat Mircea Lucescu, Pancu a raspuns: "Ma cunosc cu Razvan de mult timp, am fost colegi, ca antrenor il stiu doar de doua zile si este mai tanar decat tatal sau si probabil si mai exigent".

1+9 si 99, la treaba

Pancu s-a referit si la discutiile cu Al Ittihad, unde antreneaza Anghel Iordanescu: "Au fost in stil arab. Semnasem un contract, mai asteptam inca o stampila de la un emir, de la un nabab sau nu stiu ce. Venind la Rapid am facut calculele si stiu cat am pierdut.

Sper sa am castiguri mai mari fotbalistice", a spus Pancu, care va purta numarul 1+9 si spera ca Rapid sa fie din nou "rampa de lansare spre Europa".

La randul sau Viorel Moldovan spera sa faca performanta la Rapid. El a afirmat ca se bucura pentru faptul ca se integreaza intr-o echipa deja formata si nu trebuie sa o ia din nou de la capat, ca la Servette Geneva sau Poli Timisoara. "Nu mi-e teama de suporteri, sper sa ma primeasca bine, sa dau goluri si sa-i bucur", a afirmat Moldovan.

Atacantul rapidist a precizat de ce a ales sa poarte numarul 99. "Mi-ar fi placut sa am 9, dar nu am dorit sa i-l cer lui Badoi, era numarul lui. Daca nu am 9 pe spate, nu ma simt bine. Sper sa ma simt de doua ori mai bine pentru ca acum am 99, nu l-am luat ca sa fie exotic, ci ca sa ma simt bine", a mentionat Moldovan.

Sperante pentru Maldarasanu si Badoi

Razvan Lucescu si-a manifestat speranta ca se va pastra actuala formula de joc pentru echipa feroviara, cu lotul completat prin sosirea lor Viorel Moldovan si Daniel Pancu.

"Cel mai important lucru este sa ne pastram formula de echipa", a declarat Razvan Lucescu, referindu-se astfel si la negocierile care au loc intre conducerea clubului Rapid si doi titulari importanti - Marius Maldarasanu si Valentin Badoi.

In legatura cu situatia celor doi, Lucescu jr a spus ca acestia au dat mult Rapidului, au contribuit din plin la realizarile echipei, la care au sperat in primul rand suporterii vechi ai clubului. "Si jucatorii au primit mult de la Rapid, dar sper ca pana la urma se va ajunge la o intelegere cu conducerea clubului.

Maldarasanu si Badoi sunt acum sub contract cu Rapidul pana la vara", a mentionat Razvan Lucescu. El nu crede ca Maldarasanu si Badoi vor fi trimisi la echipa a doua a clubului in cazul in care nu se va ajunge la o intelegere. Intrebat daca cei doi jucatori vor merge in turneul Rapidului din Cipru, Lucescu a raspuns: "Nu pot vorbi, conducerea clubului discuta cu ei".

Cei doi fotbalisti ezita sa semneze prelungirea contractelor lor actuale cu Rapid din cauza ofertelor financiare mai bune primite de la alte formatii.

Gigi Becali a spus ca i-ar putea oferta pe ambii fotbalisti rapidisti, in timp ce Poli Timisoara ar vrea si ea sa-si asigure serviciile a macar unuia dintre titularii din Giulesti, mai ales ca din vara nu se va plati pe ei nici un ban, fiind liberi de contract, ci doar salariul anual.

Pancu jr, "legitimat" si el

la Rapid

Daniel Pancu si prietena sa, Mihaela Stanciu, si-au botezat ieri fiul, David Gabriel, in varsta de 4 luni, la biserica din localitatea Pipera, nasii baiatului fiind impresarul Victor Becali si sotia sa. De la ceremonie nu putea lipsi patronul FC Rapid, George Copos, care insa a ajuns cu doar cinci minute inainte de incheierea slujbei.

"Sunt fericit pentru ca in aceeasi zi am devenit oficial jucatorul Rapidului si mi-am botezat si copilul. Sper sa fie sanatos. George Copos mi-a promis ca vine si a venit, ma bucur, este un gest frumos din partea sa, pe care il apreciez", a spus Pancu.

La randul sau, impresarul Victor Becali a declarat ca deja i-a pregatit un contract lui David Gabriel. "Contractul i l-am facut inainte de a se naste, cand i-am promis lui Daniel ca ii voi nasi copilul. Are contract, nu conteaza cu ce echipa", a declarat Becali, in timp ce Daniel Pancu a spus: "Unde i-a pregatit nasul contract? La Rapid, nu?".