Judecatorul de la Tribunalul Timis a hotarat, ieri, sa nu mai accepte alti creditori ai uzinei ARO in cadrul procesului aflat pe rol la aceasta instanta. "La fiecare termen mai apareau noi creditori. Ieri au aparut alti cinci. Astfel, judecatorul a hotarat sa nu mai accepte alti creditori sau documente noi depuse se acestia.

A hotarat, pentru ca procesul sa nu taraganeze, sa fie acceptata doar completarea dosarelor vechi", ne-a declarat liderul sindical de la ARO, Gheorghe Apostu. Pretentiile creditorilor fata de ARO se situeaza undeva la 20 milioane dolari.

"Este vorba de situatia de la inceputul anului trecut", spune liderul sindical de la uzina din Campulung Muscel, care precizeaza ca numai anul trecut s-au inregistrat datorii de 20 milioane dolari.

Apostu, prezent la proces, a mai spus ca actiunea prin care practic se cerea falimentarea uzinei pentru neplata datoriilor nu s-a putut termina ieri si pentru ca expertul numit de judecator nu a putut depune raportul privind planul de reorganizare depus de firma Cross Lander, proprietara ARO.

"Exista un raport al adminstratorului sindic, in care se spune ca pentru repornirea activitatii, firma Cross Lander trebuie sa aduca, anul acesta, o finantare de 9,5 milioane dolari si care pune la indoiala posibilitatea de a aduce acesti bani", ne spune Gheorghe Apostu.

Liderul sindical de la uzina din Campulung Muscel ne-a precizat ca de acesta se intereseaza un grup de afaceristi romani, care vor sa inchirieze patrimoniul de la firma Cross Lander si sa reinceapa productia.