Consilierul primului ministru pe probleme de securitate nationala, Marius Oprea, afirma ca serviciile secrete nu se mai implica in politica, desi ar trebui s-o faca. In emisiunea Romania la Raport realizata de Andreea Pora la Radio Mix, Marius Oprea a spus ca intra in atributiile unor servicii sa se ocupe de infractiuni de ordin economic, de economie subterana si de spalare de bani.

"Nu am participat la sedintele CNI pentru ca nu am certificat ORNIS, dar am avut unele discutii cu factori responsabili care m-au asigurat ca este depasita practica amestecului serviciilor secrete in sfera politicului. Adrian Nastase are o obsesie cu serviciile secrete. Cred ca asta i se datoreaza propriilor practici.

El s-a folosit si a exersat in domeniu, inclusiv in ceea ce priveste serviciile particulare. Daca serviciile secrete nu s-au implicat, ar trebui sa se implice de acum incolo", a spus Marius Oprea.

Marius Oprea: Arestarea lui Mugur Ciuvica s-a datorat serviciilor secrete ale lui Bittner

In cazul Armaghedon 2, a fost implicat serviciul secret al lui Bittner, a declarat Marius Oprea. El a spus ca informatia o are direct de la Mugur Ciuvica, care a aflat acest lucru in timpul anchetei. Mai mult, Ovidiu Iane are dovezi ca serviciul secret a lui Bittner s-a aflat in spatele arestarii sale.

"Cazul Armaghedon 2 cu Mugur Ciuvica. Arestarea lui Mugur Ciuvica si a lui Ovidiu Iane, s-a datorat unui serviciu secret privat, ca sa spun asa, dezvoltat de Bittner pe langa acea firma de soft pe care o achizitionase.

Ovidiu Iane a fost confruntat cu asemenea dovezi, care veneau de la Total Net, soft-istii de la Total Net, care erau de fapt dublati de o politie privata a lui Bittner, celebrii mascati a lui Bittner, care fac si acum ordine prin Delta Dunarii, dar erau dotati si cu aparatura ultrasofisticata de ascultare", a spus Marius Oprea.

Adrian Severin: Reactiile sa fie rapide, ferme si complete

Deputatul PSD Adrian Severin spune ca "Matusa Tamara" a ajuns si la Bruxelles. In emisiunea Romania la Raport el a declarat ca mai multi parlamentari europeni l-au intrebat despre acest caz si a trebuit sa dea explicatii. Adrian Severin a spus ca in situatii asemenatoare cu cel al lui Adrian Nastase, membrii PSD trebuie sa reactioneze rapid, ferm si complet si sa nu ascunda nimic.

In cazul lui Adrian Nastase, deputatul a spus ca acesta trebuia sa reactioneze imediat dupa dezvaluirile din presa si sa nu lase loc suspiciunilor.

"Un lucru pe care l-as sugera, nu l-as reprosa, este ca reactiile sa fie rapide, ferme si complete. Sa fie spus tot ceea ce-i de spus, punerea la dispozitie sa fie completa, fara nici un fel de rezerva, fara nici un fel de subtexte si asa mai departe. E mult mai mult decat nimic", a spus Adrian Severin.