Stateam tuta la stop in Unirii si linga mine nu era mare spatiu. Era duminica, deci, circulatie din parti, patru papagali isi scosesera masinile la soare. Si, frate, vine unul cu o Lada veche si isi baga botul vechi, lacom si ruginit intre mine si spatiul mort.

De ce ma agresa aiurea boul? Nu pot sa inteleg ce logica avea, repet, duminica fiind goala ca circulatie. Eu cred ca deviatia s-a nascut in creierele noastre ale tuturor si nu mai putem vedea cind situatia din jur e normala.

Gustam cu voluptate din spatiile din jur cind sint goale, dar reactionam si te purtam ca pe vremea aglomeratiei. Nimeni si nimic nu ne streseaza, dar ne purtam ca buimacii. Si nu e prima oara cind vad asta.

Duminica si simbata e dementa asta in care vazind golul din trafic il umplem cu zapacelile de peste saptamina, cu frustrarile noastre. Duminica nu ne recreeaza, de desface ca pe niste ceasuri stribate si-si bate joc de noi.

Sintem niste cirnati expirati si bagam viteza pe stradutele obscure, omorim orice idee de regula fiindca e gol in fata noastra! Duminica orice prost sta la stop, orice om destept fuge pe rosu.

E defecta duminica? E prost Dumnezeu ca ne-a dat lovitura cu ziua de odihna? E misto ca avem o zi in care sa ne aplicam toate frustrarile de peste saptamina.

Duminica e ca o amanta cu care te porti ca un boier si te asezi comod si spui: freaca-mi cizma, proasto! Duminica frecam soseaua si ne punem masinile aiurea in parcare, ne facem de cap peste tot unde avem chef! Aruncam din masina coci-cole, pachetul de tigari, claxonam ca nesimtiti vreo blonda.

Incotro ne arunca reziduurile astea de peste saptamina? Inspre un eu timp, lejer asezat intr-un corp fara mintea la el. Duminica la volan e a pericolului imprevizibil de tot, fiindca duminica nu are mama nu are tata.

Nu de putine ori ma las dus de nas de duminica, imi spun ca nu am de ce dracului sa stau incordat la volan, imi spun ca ce vad in retrovizoare este clar o masina departe departe, cu orizont mort de surpriza.

Si cu toate astea ma trezesc cu un bolid ce fuge pe Coposu cu 150 pe ora numai fiindca a coborit in chiloti sa-si ia tigari! Duminica e treningul, pijamaua scoase la plimbare. Uitati-va la unii mocofani cum isi iau rufele intime la plimbat in jeep.

Nimic nu-i opreste sa conduca cu botosii in picioare si sa te injure sa-i faci loc. Duminica asta e nebuna, sa te fereasca vreun sfint sa-i stai in cale! Sa-ti moara capul daca nu te dai din fata ei1