Caietul de sarcini pentru construirea "Pasajului denivelat supratern Basarab" va fi scos la vinzare incepind de saptamina viitoare, anunta Primaria Municipiului Bucuresti, termenul limita pentru depunerea ofertelor fiind 15 martie. Proiectul Basarab este unul contestat de mai multi locuitori din zona.

Potrivit unui anunt publicat pe site-ul municipalitatii, firmele interesate pot cumpara caietul de sarcini incepind cu data de 23 ianuarie, iar costul acestuia este de 2.600 lei noi. Printre conditiile de participare impuse se numara plata unei garantii de 5 milioane de lei.

Ofertantii trebuie sa dovedeasca faptul ca, in ultimii cinci ani, au efectuat lucrari de constructii pentru poduri, viaducte si sosele suspendate de cel putin 75 milioane Euro, lucrari de constructii cai ferate sau tramvai de 5 milioane Euro sau lucrari de structura pentru autostrazi, sosele sau strazi de 3 milioane Euro.

Cifra medie de afaceri pe ultimii trei ani trebuie sa fie de cel putin 120 milioane Euro.

In caietul de sarcini se mai impuna ca lucrarile de constructie a pasajului sa dureze trei ani. Criteriul care va fi utilizat pentru atribuirea contractului va fi "oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere tehnico-economic".

Anul trecut, municipalitatea a aprobat un proiect care prevede ca Pasajul Basarab sa se intinda pe o lungime de 1,9 kilometri, iar costurile estimate sint de circa 178 milioane de euro.

Pasajul este considerat de catre specialisti vital pentru fluidizarea traficului in Bucuresti, numai ca proiectul este contestat de locuitorii din zona Titulescu (pe traseul pasajului) care considera ca habitatul lor va fi afectat de poluare, vibratii, distanta mica fata de lateralele rampei, disconfort vizual.

Toate aceste acuze au fost taxate de autoritati drept "speculatii bazate pe considerente personale".