Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, infirma zvonurile referitoare la o criza in interiorul partidului. El a declarat pentru MIX FM ca intalnirea liderilor PSD de la Brasov este doar informativa, la care se vor discuta numai probleme de partid.

"Oamenii sunt liberi. Daca cineva va ridica aceasta tema este liber s-o faca si, ma rog, sigur. Se pune problema discutarii ei. Avem activitati politice de partid si, in orice caz, nici nu ne scufundam, nici nu ne facem praf. O sa introducem motiune de cenzura pe sanatate...Deci, toata aceasta poveste cu lupte interne, cu pozitionari, cu grupari este absolut o aiureala. Nu exista asa ceva.

Sigur ca sunt oameni mai putin nemultumiti, ca sunt oameni mai putin multumiti, sigur ca pana la urma trebuie facute dezbateri pe orice apare si evident intereseaza opinia publica, ca doar n-om trai pe luna, dar de-aici si pana a crea nenorociri...", a spus Cristian Diaconescu.

Ziaristul Sorin Rosca Stanescu sustine ca la reuniunea de la Brasov se va vedea cine ar putea lua conducerea PSD in cazul unui congres extraordinar.

"Aici se va vedea, la Brasov, cine este mai slab, cine este mai puternic dintre conducatorii grupurilor de forta din PSD.

In acest moment, 5-6 persoane, in care intra si Ioan Rus, cu formula sa ardeleana, considera ca pot prelua in viitor conducerea acestui partid si ca vor putea beneficia de un numar destul de mare de voturi la un eventual congres extraordinar al partidului, care ar putea fi decis de catre conferinta nationala", a declarat Sorin Rosca Stanescu.