EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI SA va lansa in luna ianuarie doua fonduri mutuale - Bancpost Plus si Bancpost Active Balanced.

Fondul Bancpost Plus va avea un profil preponderent monetar, ceea ce inseamna ca pana la 100 la suta din active vor putea fi investite pe piata monetara. Acest fond mutual nu va investi in actiuni.

Bancpost Active Balanced va fi un fond de tip diversificat care va investi atat pe piata de capital, cat si pe cea monetara.

Intrarea EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI SA pe piata fondurilor mutuale din Romania cu doua noi entitati a urmarit imbunatatirea mediului economic si de afaceri, imbunatatirea semnificativa a cadrului legislativ ce reglementeaza piata fondurilor mutuale din Romania, perspectivele de crestere ale acestui sector pe seama dezvoltarii pietei de capital in general, lansarea si

dezvoltarea de noi instrumente financiare, interesul crescand al agentilor economici fata de mecanismele de finantare prin intermediul pietei de capital, reorientarea treptata a populatiei spre alte alternative investitionale mai bine remunerate decat conturile de depozit sau economii, intelegerea mai buna din partea investitorilor a ceea ce inseamna acceptarea riscului investitional pe o piata reglementata si supravegheata corespunzator.

Cele doua noi fonduri mutuale vor fi lansate de catre EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI SA prin reteaua Bancpost in cursul lunii martie.

Valoarea unitatilor de fond, atat la Bancpost Plus, cat si la Bancpost Active Balanced, va fi de 10 RON.