O parte a presei de la Chisinau a facut in ultimele zile referire la presupusa disparitie a lui Oleg Voronin, fiul presedintelui Republicii Moldova, despre care se spune ca nu se mai stie nimic de cateva zile.

O varianta ar fi ca Oleg Voronin, considerat a fi unul dintre cei mai bogati oameni din Moldova, ar fi disparut la scurt timp dupa ce a plecat spre Moscova, insotit de bodyguarzi.

Unele ziare lasa sa se inteleaga ca fiul presedintelui ar fi fost rapit marti, cu cateva ore inainte de pronuntarea sentintei in procesul fostului ministru al apararii, Valeriu Pasat, gasit vinovat de abuz de putere in vanzarea a 21 de avioane de lupta catre SUA.

In spatele rapirii s-ar afla Anatoli Ciubais, un om cu mare influenta la Moscova, presedinte al concernului RAO UES, care detine monopolul energiei in Rusia. Dupa ce nu a mai fost ministru al apararii, Pasat a lucrat pentru Ciubais.

La scurt timp dupa pronuntarea sentintei, Ciubais a calificat-o drept o razbunare politica, amenintandu-l in termeni deloc voalati pe Voronin. „Cred ca presedintele Voronin n-ar trebui sa fie surprins daca va avea mari probleme in viitorul foarte apropiat", a spus Ciubais.

Citeste articolul complet in Evenimentul Zilei