Joi seara, la OTV, adica la „Dan Diaconescu in direct", s-a discutat despre alimentatia in functie de grupele sangvine. Desi emisiunea era titrata, ca de obicei, bombastic („Dieta miraculoasa de prelungire a vietii"), a fost prima oara cind invitatul nu mi s-a parut nici impostor, nici nebun, nici idiot.

Doar olecuta cam obsedat de sanatate... Ce spunea, insa, m-a convins si chiar ma gindesc sa tin cont de o parte dintre recomandarile lui, mai ales ca nu e prima data cind aud sau citesc despre aceasta metoda de nutritie.

Dar sa nu insistam asupra proiectului meu de a minca frunze si sa trecem la partea amuzanta a emisiunii. Printre altele, invitatul lui Diaconescu a insistat, cu argumente stiintifice, asupra consumului zilnic de apa. Care, zicea el, ar trebui sa fie de cel putin trei litri si de cel mult sase.

Ei, si discutia despre apa l-a facut pe Danut sa devina foarte atent la comportamentul oaspetelui. Prima lui „gluma" a sunat cam asa: „A, pai ia uitati-va cit de putina apa am baut eu, iar invitatul meu a ajuns la al patrulea pahar".

Peste vreo jumatate de ora a observat ca omul bause deja al cincilea pahar si a facut repede a doua (si ultima) „gluma": „Puteti sa va mai puneti apa, ca nu rezistati fara". Acum, eu chiar l-am inteles, saracul, si nu mi-ar fi placut deloc sa fiu in locul lui.

Pai, ia ginditi-va: avea omul o sticla de apa plata care ar fi trebuit sa-i ajunga pina la sfirsitul saptaminii viitoare si s-a trezit cu unul in studio care i-a baut cinci pahare intr-o ora, dindu-i complet peste cap bugetul.

Acum, Dan Diaconescu nu mai are decit doua sanse: ori depaseste cheltuielile la apa si iese pe minus luna asta, ori ii tine pe uscat pe Vadim, pe Becali, pe Paunescu si pe criminalii care ii vor veni in emisiune toata saptamina viitoare.

A, ba nu, ar mai avea si o solutie de supravietuire pe termen lung: sa-si aduca, de-acuma, numai invitati care nu beau apa, ca nu le da voie doctorul, si care cer sa se lase un singur bec aprins in studio, pe motiv de fotofobie.

Ma tot framinta o chestie legata de Busu (n.r. - Florin Busuioc de la PRO TV): nu vi se pare ca-i suprasolicitat? Adica, dupa ce ca vine la serviciu, cu noaptea-n cap, sa prezinte vremea, tre’ sa se mai si gindeasca la problemele alea de logica pe care le inainteaza spre rezolvare celor doi prezentatori de stiri...

Citeste articolul complet in Cotidianul