Fidela principiului conform caruia SUA nu negociaza cu teroristii, Casa Alba a respins, joi, armistitiul propus de Osama bin Laden.

Postul de televiziune Al-Jazeera a difuzat, in urma cu doua zile, un mesaj audio al liderului Al-Qaida, inregistrare ce pune capat unei taceri de peste un an si permite inlaturarea speculatiilor privind soarta teroristului, confirmand ca este in viata.

Analistii CIA au conchis ca vocea care ameninta SUA cu noi atacuri si propune un armistitiu conditionat in vederea reconstruirii Irakului si Afganistanului ii apartine lui bin Laden.

In pofida noilor amenintari, administratia SUA a anuntat ca nu intentioneaza sa modifice nivelul de alerta terorista pe teritoriul american.

Potrivit mesajului, Al-Qaida vrea sa raspunda opiniei publice americane care se pronunta in favoarea retragerii trupelor SUA din Irak. "Nu avem nici o obiectie sa ii raspundem cu un armistitiu pe termen lung, bazat pe conditii corecte", afirma bin Laden.

"Nu negociem cu teroristii. Cred ca trebuie sa ii distrugem. Este singurul mod de a-i trata", a afirmat Richard Cheney pentru canalul de televiziune Fox News. In plus, a precizat Cheney, oferta de armistitiu "imi pare un fel de stratagema".

Acest nou mesaj dateaza de la sfarsitul anului 2005, fapt demonstrat de mai multe evenimente produse la sfarsitul lunii noiembrie si mentionate in inregistrare de liderul al-Qaida. Pe de alta parte, prezentatoarea postului de televiziune Al-Jazeera a precizat, fara a oferi detalii, ca mesajul a fost inregistrat in cursul lunii decembrie.

Citeste articolul complet in Gandul