Romania a mai facut, vineri, un pas in procesul de ratificare a Conventiei pentru salvgardarea patrimoniului imaterial, transmitand documentele necesare directorului general al UNESCO, relateaza Radio France Internationale.

Ambasadorul Romaniei la UNESCO, Andrei Magheru, a inmanat directorului general UNESCO, Koichiro Matsuura, documentele de ratificare a Conventiei privind salvgardarea patrimoniului cultural imaterial. Conform clauzelor acestei conventii, ea intra in vigoare la trei luni dupa ce este ratificata de cea de-a 30-a tara.

Conventia pentru salvgardarea patrimoniului cultural imaterial a fost adoptata la cea de-a 32-a sesiune a Conferintei Generale UNESCO din 2003, potrivit ambasadorului roman. Romania este cea ce-a 30 tara care semneaza conventia, ratificata oficial la data de 20 ianuarie 2006, dupa promulgarea, anul trecut, de catre presedintele Traian Basescu.

Patrimoniului imaterial al umanitatii cuprinde valori traditionale ale natiunilor, precum cantecul, dansul, naratiunea folclorica. Calusul romanesc a fost recent proclamat de UNESCO capodopera a patrimoniului mondial imaterial.