La intalnirea cu presedintii si vicepresedintii Consiliilor Judetene, membri PSD, desfasurata sambata la Poiana Brasov s-a discutat si despre altceva decat scandal politic si isteria care a cuprins scena politica romaneasca in ultimele doua saptamani, a declarat Mircea Geoana, presedintele PSD, in conferinta de presa televizata.

Seful PSD a deturnat atentia presei de la problemele partidului la nevoile cetatenilor nevoiasi, in plina iarna. "Jumatate din Romanie se gaseste in Evul Mediul, iar guvernarea aloca bani doar in interese politice."

Reprezentantii PSD au imputat guvernarii ca in 2006, au fost alocati doar 60% din banii necesari pentru compensarea incalzirii Romaniei. Pentru prima oara, taranii trebuie sa plateasca un impozit pe terenurile pe care le au, in conditiile unor pensii mici.

PSD solicita Guvernului un program administrativ financiar si administrativ de urgenta pentru limitrea calamitatilor naturale si pentru cetatenii Romaniei afectati de inundatii.

Geoana a acuzat Guvernul ca se afla in plina campanie politica prin dirijarea unor fonduri spre primariile, consiliile locale si judetene conduse de membri ai aliantei DA. "Prefectii sunt de fapt sefii judeteni ai politiei politice a guvernarii, desi au trecut din randurile politicii in cele ale administratiei," a declarat presedintele PSD.

PSD considera ca trebuie sa vina cu un proiect de lege pentru alegerea presedintilor consiliilor judetene prin votul uninominal al cetatenilor, pentru a evita excursionismul politic. "Am discutat strategia alegerilor locale din 2008."

De la intrunirea PSD au lipsit Adrian Nastase, autosuspendat din functia de presedinte executiv, si Ion Iliescu. Ioan Dan Popescu a participat doar dimineata la discutii, desi este si el autosuspendat din functia de presedinte al filialei PSD Bucuresti.