Vicepremierul George Copos a anuntat duminica, intr-o declaratie de presa, ca se va prezenta luni la Departamentul National Anticoruptie. El a precizat ca nu i-au fost aduse la cunostinta invinuirile si ca afacerile desfasurate de grupul Ana au fost legale.

"Am sa ma prezint singur la DNA, stiu foarte bine ca toate afacerile care au fost facute de holdingul Ana inainte ca eu sa intru in viata publica au fost facute le lumina zilei si au fost platite toate darile catre stat (...) Tot de am creat am facut prin multa munca", a explicat George Copos.

Copos sustine ca a aflat din presa ca va fi chemat la DNA si apoi a gasit citatia in cutia de scrisori.

Decizia vicepremierului de a discuta cu procurorii anticoruptie vine dupa ce acestia anuntasera, saptamana trecuta, ca au inceput urmarirea penala impotriva lui George Copos, a directorului general al Loteriei Nationale si a unuia dintre actionarii de la grupul Ana, acuzati de abuz in serviciu si evaziune fiscala.

Frauda imputata celor trei ar fi estimata la un milion de euro, sustin surse judiciare.

Sambata, George Copos anuntase ca renunta la functiile pe care le detine in conducerea Partidului Conservator, pentru ca imaginea formatiunii sa nu fie afectata de scandalul in care este implicat numele sau. El a evitat sa spuna daca va ramane sau nu in functia de vicepremier.