Agentia Rusia la zi a dat pe teava un articol intitulat „Romania in vizorul rachetelor ucrainene", care a provocat mai putina panica decit daca s-ar fi gasit o gaina moarta in curtea Cotrocenilor.

Ratind sansa de a se transforma intr-o Elvetie a Estului, in care stranepotii lui Taras Bulba sa-si lase carboavele in cazinourile din Sinaia sau in hotelurile din Neptun, Romania a devenit o tinta militara din ambitul politicenilor nostri, care au intors pe dos mitul inteligentei imbirligari a lui Hrusciov de catre

Gheorghiu-Dej, soldata cu retragerea tancurilor Armatei Rosii in plin razboi rece.

Prostia de a ne face cit mai repede pres spre a-si instala americanii bazele de care nemtii nu mai aveau chef a inceput, in sfirsit, sa dea roade: in noua doctrina ruseasca de militarizare a spatiului cosmic, Romania devine o tinta prioritara, ca si pentru noile trupe de rachete reanimate acum de ministrul apararii ucrainene, dupa ce fusesera desfiintate in 1994.

O Romanie neutra intr-o lume atinsa de lepra terorismului ar fi listat sura de paie de pe blindele coline moldave pe bursa din New York, caci cine n-ar prefera sa doarma in fin, mitraliat de gusa pitpalacului, decit sa asculte ticaitul rucsacului pachistanez prin metrourile londoneze.

Pe vremea lui nea Nicu, agentia de turism bulgara instalase, pe nisipurile de aur din Varna, o uriasa reclama la misto pentru turistii occidentali: „Vreti sa admirati cea mai mare rafinarie de petrol de pe tarmul Marii Negre? Mergeti pe litoralul romanesc, la Midia-Navodari!"

Un apel la fel de imbietor de a descoperi tara lui Basescu ne vor servi in curind porumbeii voiajori de pe coasta Adriaticii, care vor agata turistii din zbor, astfel: „Doriti sa petreceti o vacanta de vis pe malul unui lac rusesc, la umbra bazelor americane? Vizitati Romania!"