In perioada 2006-2008, Alpha Bank Romania va implementa un plan de crestere organica rapida, prin deschiderea a 120 de sucursale si agentii in intreaga tara, informeaza un comunicat de presa al bancii. Pentru anul 2006 banca va deschide 40 de noi unitati, majoritatea acestora in afara Bucurestiului.

Expansiunea din Romania este varful de lance al strategiei Grupului Alpha Bank in sud-estul Europei.

"Alpha Bank aspira sa devina prima alegere a clientilor in regiunea largita a sud-estului Europei, o piata de 60 de milioane de locuitori, cu crestere rapida si cu un potential in derulare inca neutilizat.

Pentru a atinge aceste tinte reteaua noastra de unitati va creste cu peste 100% ajungand la 1200 de sucursale in anul 2010, situandu-ne astfel intre primele banci din regiune, cu o cota de piata de peste 10% in sud-estul Europei si 15% daca includem si Grecia", a declarat Demetrios Mantzounis, managing director al Alpha Bank Group.

Mantzounis a mai precizat ca Alpha Bank Group urmareste ca in anul 2010, 25% din profiturile bancii sa vina din regiunea sud-est europeana. In acest sens banca a pregatit capacitatile necesare cu privire la organizarea interna si sistemele care sa permita o extindere mai rapida pe piata de retail din Grecia si in pietele din Balcani.

"Sud-estul Europei este principala zona de dezvoltare a Grupului in urmatoarea perioada, Romania jucand un rol de protagonist in acest plan. Trebuie mentionat faptul ca dintre cele 260 de sucursale care se vor deschide in urmatorii 3 ani in regiune, 120 vor fi in Romania.

Aceasta demonstreaza importanta si seriozitatea cu care Grupul trateaza dezvoltarea afacerilor in Romania", a declarat Christos Giampanas, presedintele executiv al Alpha Bank Romania.

Alpha Bank opereaza in Romania din 1994. Anul trecut, Alpha Bank Group a devenit actionar majoritar, in prezent detinand 99.43% din actiunile Alpha Bank Romania.