Legea nr. 1 din 5 ianuarie 2006 pentru modificarea si completarea art. III din Ordonanta Guvernului nr. 19/1995 privind unele masuri de perfectionare a regimului achizitiilor publice, precum si a regimului de valorificare a bunurilor scoase din functiune, apartinand institutiilor publice.

Error! Hyperlink reference not valid.Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

• Error! Hyperlink reference not valid.Bunurile culturale mobile clasate conform legii, care sunt scoase din functiune, pot fi valorificate de institutiile publice detinatoare in conditii de transparenta, numai prin transmiterea, cu titlu gratuit, Ministerului Culturii si Cultelor, pentru a fi repartizate institutiilor specializate sau unitatilor de cult apartinand cultelor religioase recunoscute din Romania, dupa caz, pe baza de proces-verbal de predare-preluare.

• Error! Hyperlink reference not valid.Bunurile culturale mobile susceptibile de a fi clasate pot fi valorificate numai dupa declansarea din oficiu si finalizarea procedurii de clasare, conform legii.

• Error! Hyperlink reference not valid.Dezmembrarea bunurilor mai sus, in vederea scoaterii din functiune si a valorificarii lor, este interzisa.