Legea nr. 17 din 11 ianuarie 2006 pentru modificarea si completarea Legii nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea.

• Error! Hyperlink reference not valid.In infaptuirea actului de justitie, munca personalului auxiliar de specialitate constituie un sprijin pentru judecatori si procurori, competenta acestei categorii de personal si indeplinirea corecta a sarcinilor care le revin jucand un rol important in buna desfasurare a intregii activitati a instantelor judecatoresti si a parchetelor de pe langa acestea.

• Grefierii arhivari si grefierii registratori care promoveaza concursul prevazut la art. 9 vor efectua un stagiu de specializare de doua luni in cadrul Scolii Nationale de Grefieri

• Error! Hyperlink reference not valid.Pentru grefierii cu studii superioare juridice, durata cursurilor este de 6 luni si consta in pregatirea teoretica si stagiu practic.

Error! Hyperlink reference not valid.Pentru grefierii cu studii superioare de alta specialitate sau studii medii, durata cursurilor este de un an si include pregatire teoretica si stagiu practic