Zilele trecute, UEFA a trimis o scrisoare pe adresa FRF in care erau prezentate normele pe care ar trebui sa le indeplineasca stadioanele noastre pentru a gazdui un meci al primei reprezentative. Din pacate, nici unul nu e la standardele cerute. Seful LPF spune ca, daca se va ajunge aici, toti factorii de decizie ar trebui sa se impuste.

Daca pina acum doar s-a vorbit despre starea dezastruoasa a stadioanelor de la noi din tara, fara a se lua o masura radicala, anul acesta este posibil ca situatia sa devina dramatica.

Zilele trecute, la Casa Fotbalului a ajuns o scrisoare de la UEFA, prin care se cere in mod expres, ca in cel mai scurt timp, cei care se afla in conducerea fotbalului romanesc sa prezinte o situatie clara cu privire la starea arenelor din Romania.

In hirtia redactata de forul european se face referire directa la echipa nationala. Astfel, in cazul in care pina la debutul preliminariilor CE din 2008, Rom

Intrunit, ieri, Comitetul Executiv al FRF a incercat timp de trei ore sa gaseasca o solutie pentru rezolvarea acestei probleme, insa concluzia a fost aceea ca fara implicarea politicului nu exista nici o sansa. Cel care a parasit primul sedinta a fost Dumitru Dragomir, presedintele LPF: "Este foarte posibil ca echipa nationala sa nu joace in Romania.

La ora actuala, in tara noastra nici unul nu indeplineste aceste conditii", a spus Mitica.

Seful de la Liga a mai spus ca, astfel, nationala lui Piti va fi nevoita sa aleaga stadioane din alte tari. "Este rusinos ce se intimpla, fiindca nu am fost in stare sa construim un stadion pentru prima reprezentativa. Nu avem altceva de facut decit sa jucam la Budapesta sau la Viena.

Daca se va ajunge acolo, ar trebui ca toti cei care ne aflam in fruntea fotbalului si a acestei tari sa ne tragem un glont in cap", este de parere Dragomir.

Chiar daca de aproape un an, au inceput lucrarile de modernizare ale stadionului National din Complexul Lia Manoliu, Dumitru Dragomir nu crede intr-o minune. "Au spus ca il termina in decurs de doi ani, insa acum l-au terminat de tot", a incheiat acesta.

Piti nu crede

Selectionerul Victor Piturca nu a dorit sa comenteze cele spuse de Dragomir: "Stiu ca a fost sedinta Comitetului Executiv al FRF, dar nu mi s-a adus la cunostinta nimic legat de problema aceasta a stadioanelor. Cei de la federatie stiu mai bine despre ce este vorba. Pina cind nu voi vedea ceva oficial, eu nu cred aceasta poveste".

Returul se modifica in functie de Rapid

Rezultatele Rapidului in Cupa UEFA ar putea schimba calendarul Diviziei A, giulestenii fiind angrenati si in Cupa Romaniei: "Primele sapte etape nu se umbla la calendar. Acesta se poate modifica doar in functie de meciurile Rapidului din Cupa UEFA.

Daca ajung si in finala Cupei, se perturba un pic sfirsitul campionatului", a declarat seful LPF, adaugind ca echipele din cupele europene au intiietate in fata nationalei.

Lupescu: "O sa gasim solutii"

Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a incercat sa explice situatia expusa de Dumitru Dragomir: "Sigur ca exista o problema in acest sens, insa echipa nationala este un caz mai special. Intr-o prima faza, noi vom intensifica negocierile cu Primaria Bucurestiului pentru a forta un pic terminarea lucrarilor la stadionul National din complexul Lia Manoliu.

In cazul in care aceasta arena nu va fi gata pina la inceperea preliminariilor, atunci vom cauta o solutie de compromis in provincie. Nu cred ca i-ar placea cuiva ca nationala sa joace in alta tara si nici nu se va intimpla acest lucru", a precizat Lupescu.

El a tinut insa sa adauge ca situatia cluburilor se va inrautati, acestea nu-si vor adapta stadioanele la normele europene pina in 2008. "Riscam sa avem o prima divizie cu doar citeva echipe, cele care vor avea arenele in regula".

Stadioanele pe care nationala ar putea disputa partidele sint cele din Ghencea, Lia Manoliu, Constanta si Timisoara, insa, nici unul nu se afla la standardele europene.

Conditiile impuse de UEFA

- arenele sa fie dotate in intregime cu scaune

- 1/3 din suprafata tribunelor sa fie acoperita

- nocturna, o putere minima de 1.200 de lucsi

- terenul de joc sa fie practicabil in orice conditii

- dimensiunile terenului: 105 lungime - 68 latime

- parcari - 10% din numarul locurilor din tribuna

- vestiarele sa fie dotate la standarde europene

- minimum cinci toalete la 1.000 de spectatori