Sporuri salariale de pana la 55% pentru functionarii publici

de     Romania Libera
Luni, 23 ianuarie 2006, 0:00Functionarii publici vor beneficia, in baza unei noi ordonante aprobate de Executiv, de sporuri consistente la salariu pentru confidentialitate, precum si de premii, stimulente si alte drepturi.
Astfel, salariul de baza al functionarilor se va stabili in functie de categorie si clasa (care reflecta nivelul studiilor). Angajatii din administratia centrala vor primi salarii mai mari decat cei din administratia locala.

La aceste salarii de baza se vor adauga "suplimentele": un salariu de merit de 15% (pentru 20% din functionarii unei institutii), sporuri de vechime cuprinse intre 5 si 25%, un spor de 25% pentru munca prestata pe timp de noapte, precum si un spor de confidentialitate de 15% (pentru angajatii din Guvern, Administratia Prezidentiala, Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii,

Ministerul Afecerilor Externe, Consiliul Legislativ, Ministerul Integrarii Europene si aparatul de lucru al ministrului delegat pentru Comert).

Functionarii care isi finalizeaza studiile universitare de lunga sau de scurta durata vor fi promovati pe posturi superioare care sa le asigure cresterea cu 20% a salariilor, iar cei care isi sustin doctoratul vor primi sporuri de 15% daca isi desfasoara activitatea in domeniul pentru care poseda titlul stiintific de doctor.
De asemenea, angajatii care isi desfasoara activitatea in institutii unde exista statii de bruiaj, instalatii care genereaza campuri electromagnetice de radiofrecventa produse de emitatori pentru comunicatii, instalatii de microunde sau instalatii de curenti de inalta frecventa vor beneficia de un spor pentru conditii vatamatoare de 10% din salariul de baza.

Sporuri mai mari, de 50% din salariul de baza, vor primi functionarii Ministerului Agriculturii care lucreaza in campaniile de prevenire si combatere a bolilor grave precum gripa aviara. Functionarii din cadrul Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca, care participa la recrutarea si selectia lucratorilor, vor avea sporuri de 5%.

Pentru activitatea desfasurata toti functionarii au dreptul si la un premiu anual, egal cu salariul mediu lunar de baza, realizat in anul in care se realizeaza premierea (premiul pe 2006 se va primi in ianuarie 2007). Totodata, functionarii care obtin rezultate bune in munca lor pot beneficia de premii de 10% din salariu, iar cei care fac economii din bugetul institutiei de premii de 5%.
Alte sporuri salariale consistente se vor acorda sefilor functionarilor publici. Un director general beneficiaza de un spor de 55% din salariul de baza, iar un sef de birou primeste in plus 25% din leafa. Vamesii vor avea salarii cu 20% mai mari decat ale functionarilor din alte institutii publice, aflati pe aceleasi trepte de salarizare.
Concediile de odihna ale functionarilor publici sunt dimensionate in raport cu vechimea lor in munca: 21 de zile lucratoare petru cei cu o vechime de pana la 10 ani si 25 de zile lucratoare pentru cei cu o vechime de peste 10 ani. Daca se casatoreste, functionarul are dreptul la 5 zile lucratoare libere, iar daca i se naste un copil la 3 zile libere.
Salarii majorate
Prin aceeasi ordonanta functionarilor publici li s-au stabilit si noile salarii. Astfel, un sef de departament de la Cotroceni sau de la Palatul Victoria va castiga un salariu de baza care include si indemnizatia de conducere de 3.215 lei noi, iar un expert superior intre 1.705 si 1.896 lei.

Prefectul Bucurestiului are un salariu de baza de 3.559 de lei, iar un prefect judetean poate primi intre 3.136 si 3.338 lei noi.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


8018 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  bine bine (Vineri, 5 septembrie 2008, 1:57)

  mircea peres [anonim]

  Va rog eu frumos sa spuneti si cat ia un consilier juridic angajat al unei primarii din provincie ..,. de ce spuneti numai cat ia nu stiu ce secretar sau prefect sau alti angajati ai guvernului? ia spuneti si cum isi bat joc de astia care chiar muncim.
  • 0 (0 voturi)    
   raspuns (Vineri, 12 septembrie 2008, 9:36)

   suditu catalin [anonim] i-a raspuns lui mircea peres

   stimate domn Mircea, din nefericire lucrez intr-o primarie in mediul rural fiind consilier juridic si functionar public. aveti perfecta dreptate . e bataie de joc. am luat in mina luna asta 650 ron . Cum poti sa tii o familie cu 2 copii cu acesti bani ? Traiasca bine cretinii ce ne diriguiesc. Prost e ca noi , ca functionari , nu avem un sindicat puternic precum cei din sanatate sau invatamint.La noi problemele salariale au fost solutionate doar in urma presiunilor sindicatelor. Asa ca .. cel mai bine este sa dam la gunoi cei 5 ani de studii juridice si sa ne recalificam .
 • 0 (0 voturi)    
  sporuri (Vineri, 19 septembrie 2008, 11:17)

  Maria [anonim]

  Puteti sa imi spuneti si mie ce sporuri pot beneficia functionarii publici? angajati in cadrul primariei in mediul rural? si cat %?


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by