Fuziunea dintre PNL si PD va fi posibila daca intre liberali si democrati ar exista un spirit de colegialitate si nu unul de competitie.

Acesta este mesajul transmis ieri de presedintele PNL, Calin Popescu-Tariceanu, in cadrul intalnirii regionale a Aliantei D.A. pe zona Moldovei, ce a avut loc in orasul Gura Humorului. „Interesul nostru este sa consolidam Alianta si sa dam o perspectiva politica comuna celor doua partide. Am discutat in trecut, si nu o singura data, despre proiectul de fuziune.

Si vreau sa spun ca, daca vrem acest lucru, trebuie ca mecanismele politice la nivel local sa functioneze bine. Am facut un apel catre colegii nostri la instalarea unui spirit de colegialitate si nu a unuia de competitie. Pentru ca o competitie dusa la extrem risca uneori sa degenereze in plan local", a declarat Calin Popescu-Tariceanu.

Pe de alta parte, presedintele PD, Emil Boc, a precizat ca isi doreste accelerarea dezbaterilor pe tema fuziunii dintre cele doua partide, acest lucru fiind benefic atat pentru PNL, cat si pentru PD. „Alesii Aliantei trebuie sa evite cu orice pret doua tipuri de comportament.

Citeste articolul complet in Ziarul