Deputatul PSD Alin Teodorescu, sociolog, crede ca electoratul PSD se afla intr-o stare de confuzie.

In cadrul unei dezbateri pe marginea ultimului sondaj CURS, realizat la comanda Jurnalului National, Teodorescu a afirmat ca rezultatele care arata o scadere in sondaje a PSD cu doua procente nu reprezinta o surpriza pentru nimeni si sunt o consecinta a confuziei in care se afla alegatorii partidului.

Deputatul PSD sustine ca deruta electoratului fostului partid de guvernamant se datoreaza faptului ca nu stie „cine este seful". „Electoratul PSD este derutat. El nu stie cine este seful si care este viitorul. Este clar vorba de o confuzie privind directia si conducerea partidului", a declarat sociologul.

Alin Teodorescu a aratat ca, la congresul de anul trecut, s-au creat functia de presedinte, ocupata de Mircea Geoana, si cea de presedinte executiv, detinuta de Adrian Nastase, ambele avand aceleasi atributii, ceea ce a generat multa confuzie la baza partidului.

Deputatul a declarat ca, in acest moment, se vorbeste in PSD de organizarea unui congres extraordinar, care sa „corecteze" situatia. Intrebat care crede ca va fi impactul electoral asupra PSD daca Adrian Nastase va pleca, Teodorescu a afimat ca nici nu se va simti.

„Raspunsul este foarte complicat: PSD nu va scadea daca Adrian Nastase pleaca. PSD nu mai este un partid format in jurul unui singur lider, cum este cazul PD sau PRM", a spus deputatul.

Teodorescu a mai spus ca din sondajul CURS realizat pe marginea subiectului „matusa Tamara" reiese clar ca mesajul populatiei este: „Nu va credem cand va inventati matusi, indiferent despre cine este vorba".

Pe de alta parte, Sebastian Lazaroiu, directorul CURS, a atras atentia ca PSD are un mare potential de scadere in sondaje.

Citeste articolul complet in Gandul