Omul de afaceri Dinu Patriciu, presedintele Rompetrol, este audiat, marti, a doua zi consecutiv, de procurori din cadrul Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul Petromidia. El a fost citat sa se prezinte la audieri trei zile la rand.

Patriciu a declarat marti, presei, la iesirea de la audieri, ca a aflat "cu stupoare" de la anchetatori ca i se asculta telefoanele inca din 2003, cu toate ca cercetarile in cazul sau au inceput mult mai tarziu.

"V-as ruga sa va amintiti cand a inceput aceasta urmarire penala. Mult mai tarziu, ani mai tarziu (...). Ma tem pentru economia romaneasca, ma tem pentru climatul de afaceri din aceasta tara", a declarat presedintele Rompetrol.

Avocatul sau le-a cerut anchetatorilor sa comunice daca interceptarile au continuat si in 2004.

Dinu Patriciu s-a prezentat si luni, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, insotit de avocat, pentru a fi audiat de procurori. El a spus presei ca spera ca ancheta sa fie finalizata cat mai curand si dosarul sa fie trimis instantei.

El este verificat in legatura cu privatizarea Rafinariei Petromidia, majorarea capitalului social al unitatii si cu conditiile in care a fost schimbat actionariatul.

Patriciu a fost pus sub acuzare in 29 martie 2005, alaturi de membri ai conducerii grupului Rompetrol, pentru evaziune fiscala, spalare de bani si inselaciune.