Banca Nationala a Greciei (NBG), unul dintre investitorii interesati de cumpararea CEC Romania, si-a anuntat marti interesul de a achizitiona banca croata Splitska, informeaza publicatia greceasca Reporter. Institutia bancara croata este subsidiara a grupului Unicredit, iar potrivit estimarilor valoarea sa este de aproximativ 800 milioane euro.

In prezent, pentru banca croata Splitska si-au mai manifestat interesul inca sapte grupuri bancare si anume: Societe Generale, KBC, OTP, banca croata de stat Hrvatska Postanska, banca poloneza PKO Bank Polski, Banca Comerciala Portugheza si divizia bancara a grupului GE Capital.

Datorita interesului ridicat manifestat de investitori pentru Splitska, estimarile referitoare la ofertele de achizitie au crescut. In prezent se estimeaza ca valoarea ofertelor a trecut peste pragul de un miliard de euro.

In Romania, procesul de privatizare a CEC risca in prezent o amanare de doi ani. Investitorii care s-au aratat interesati de preluarea bancii romanesti sunt Banca Nationala a Greciei, Monte dei Paschi di Siena, Dexia Bank, EFG Eurobank, OTP Bank si Raiffeisen.

Recent autoritatile romane au anuntat ca analizeaza serios posibilitatea amanarii procesului de privatizare a institutiei bancare, ca urmare o ofertelor nesatisfacatoare primite de la investitori. CEC Romania este evaluata la aproximativ 900 milioane euro.