Mircea Geoana si-a amintit la Brasov de scrisoarea moldoveanului nefericit din Harghita - cu nevasta unguroaica si copii care vorbesc o limba materna din care el nu pricepe decit expresia Marko Bela - aparuta nu de mult intr-un cotidian.

Un petic cald, vag nationalist si usor antimaghiar nu rezolva pana de cauciuc a greului camion pesedist, dar nici nu strica. Mai uita lumea de soacre, de tanti Tamara si de geoalele pe care si le dau pe sub masa unii altora socialistii rinceziori, afumati sau congelati, serviti poporului pe post de peste proaspat.

Sa nu va mirati daca strigatul deznadajduit al ardeleanului Ioan Rus, ca in budoarul pesedist ar trebui despartiti cu picamarul barbatii de curve, va fi luat in serios taman de fosta balabusta a bordelului.

Considerind ca e prea batrina ca sa se deplaseze pina la adunarea fostilor sai ciraci nerecunoscatori din Poiana Brasov, bunicuta Iliescu se va simti destul de juna ca sa lase, cit de curind, la usa Internationalei socialiste un cosulet cu un bebe, ca tot e la noi moda babelor gravide.

Noul partidut va pica la tanc, ca sa aiba mamosul Brucan de taiat un buric proaspat la frumoasa virsta de nouazeci de ani, dom’ Vacaroiu, cu maseaua sa vesnic magnetizata – ce dezinfecta, iar Razvan Theodorescu – pe cine legana in ritmul cintecului „Rica nu putea sa zica rata, rac si ramurica."

Oastea de strinsura a lui Ion Iliescu ii va pune in mare dificultate pe complotistii care nu vor avea timp sa-si stearga cutitul de singele lui Nastase, fiindca, insetat de razbunare, mandarinul cu coroana cazuta in smirc, mazilit dar inca nu cu banii luati, e capabil sa se ridice demn in patru labe ca sa-si

serveasca fostul jupin, imbatat de ideea ca atentatul la adresa sa n-a fost decit un simplu accident la locul de munca.