Compania Google a acceptat sa cenzureze rezultatele anumitor cautari efectuate de pe siteul din China in urma unui acord cu autoritatile de la Beijing.

In dorinta de a intra pe piata web din China, cea mai dinamica in acest moment, compania americana va lansa o varianta a celebrului motor de cautare avand extensia .cn informeaza portalul LaTimes

In acest moment cel mai folost motor de cautare in China este Baidu.com unde Google are o participatie de 2.6%.. In dorinta de a obtine acceptul autoritatilor de a intra pe piata chineza, Google a acceptat sa faca unele modificari in vederea cenzurarii rezultatelor anumitor cautari cum ar fi subiectul independentei Taiwanului sau al masacrului din Piata Tienanmen.

Din cauza cenzurii, utilizatorii de Google in varianta .com aveau de asteptat foarte mult timp pana la afisarea rezultatelor care de cele mai multe ori erau incomplete. Intarzierile au creat frustrare in randul utilizatorilor chinezi facand mult mai dificila dezvoltarea Google.

Cu toate acestea oficialii Google au reusit sa convinga autoritatile de la Beifing sa permita afisarea unei notificari care sa informeze utilizatorii motorului de cautare asuprsa omiterii intentionate a unor rezultate.

In acest moment China are mai mult de 100 de milioane de utilizatori de Internet si se astepta ca in cel mai scurt timp numarul lor sa se majoreze considerabil.