In emisiunea Romania la Raport realizata de Andreea Pora la Radio Mix FM, secretarul general al PSD, Miron Mitrea, a spus ca multi colegi s-au folosit de Adrian Nastase si de imaginea lui ca sa-si rezolve interesele. El a afirmat ca de unele cazuri, Adrian Nastase stia.

"Cred ca au fost multi colegi de-ai nostri l-au folosit pe Adrian Nastase, imaginea lui Adrian Nastase, ca sa-si rezolve si la nivel local anumite competitii. N-am spus ca Adrian Nastase nu stia de toate treburile astea. De toate. De unele stia, de altele nu.

Eu nu vreau sa fiu acuzatorul lui Adrian Nastase, n-am nici un motiv, nici avocatul lui nu sunt, ca el stie sa se apere singur", a afirmat Miron Mitrea.

Secretarul general al PSD sustine ca acei colegi care au facut "joc de glezna" au multiplicat in teritoriu "mai multe centre de comanda" pe modelul observat la centru. Tocmai de aceea persoana care va fi numarul doi in partid va trebui sa stie ca PSD are un singur sef.

"Nu am spus niciodata ca trebuie sa existe sau nu, ca ea se numeste presedinte executiv sau primvicepresedinte. Se poate numi oricum. Al doilea om in partid se poate numi oricum. Numele de presedinte executiv este foarte bun in aceasta functie, la fel de bun ca oricare altul.

Problema e ca sa acceptam ideea ca intr-un partid, la un moment dat, la un anumit nivel, exista un singur sef", a spus Miron Mitrea.

Miron Mitrea sustine ca partidul a pierdut din credibilitate din cauza luptelor interne din interiorul partidului si mai putin din cauza dosarului "matusa" sau a altor scandaluri.

Razvan Theodorescu: Ion Iliescu este slab si ingaduitor

In emisiunea Romania la Raport, academicianul Razvan Theodorescu a recunoscut ca Ion Iliescu stia de afacerile din Delta Dunarii pe care le facea Bittner. Fostul presedinte fusese informat de consilierul Dan Moraru asupra afacerilor in care erau implicati Dan Verbina, Ion Tiriac si Petre Lificiu si nu a facut nimic.

Academicianul a afirmat ca Ion Iliescu a gresit tolerand aceste afaceri, dar Ion Iliescu "este un om slab si ingaduitor".

"Ion Iliescu are din acest punct de vedere o responsabilitate. Sunt poate cel mai vechi colaborator al sau din Parlament si i-am spus de cateva ori. Mi-a adus aminte ca a atras atentia, dar Ion Iliescu asta este cu bune si cu rele. Este un om slab si ingaduitor", a declarat Razvan Theodorescu.

PSD pastreaza functia lui Nastase pana la terminarea mandatului

Una dintre variantele pe care PSD se gandeste este sa modifice statutul astfel incat functia de presedinte executiv sa fie pastrata pana in 2007, moment in care termina si mandatul acestuia. Afirmatia a fost facuta in emisiunea Romania la Raport de Liviu Dragnea, presedintele consiliului local Teleorman.

"Aceasta functie se poate desfiinta prin modificarile statutare, dar nu ne opreste nimeni sa spunem ca aceasta prevedere va intra in vigoare in 2007, cand se termina in mod normal mandatul", a afirmat Liviu Dragnea.

Miron Mitrea nu vizeaza a doua functie in partid

Miron Mitrea nu este interesat decat de functia de secretar general al PSD. El a spus ca-l sprijina pe Mircea Geoana la presdintia partidului, dar nu este interesat de a doua functie in PSD, "fie ca se numeste presedinte executive sau primvicepresedite".

"Pe mine o sa ma gasiti la PSD ca secretar general sau fara nici o functie in conducere. Nu ma intereseaza nici o alta functie in afara de cea de secretar general. Am spus-o inainte de congres. Eu il sprijin pe Mircea Geoana ca presedinte al partidului fara nici un fel de retinere", a spus Miron Mitrea.

Miron Mitrea a declarat ca principala problema a PSD a fost concentrarea centrului de comanda a partidului in mana presedintelui, respectiv a lui Mircea Geoana. Altfel, PSD este dispus sa-I elimine din partid pe cei care fac declaratii contrare celor facute de presedinte.