Postata de: Autorul si-a declinat identitatea

La data: 25 Ianuarie 2006

Tip: Reclamatie

Cod: 2058

Domnule Primar,

Nu stiu daca aceasta reclamatie ar trebui sa o adresez Dvs sau Politiei Municipale, dar contez pe faptul ca daca trebuie inaintata catre o alta institutie, angajatii primariei o vor inainta acesteia astfel incat sa primesc raspuns. Oricum consider ca ar treui sa stiti si Dvs de aceasta problema.

S-ar parea ca politia rutiera si-a gasit un nou hobby. Va prezint urmatoarea succesiune de evenimente in legatura cu parcarea de pe str. Dristorului 97-119, sect. 3.

1) Sambata 14.01.06. Politia pune fluturasi sub stergatoarele autovehiculelor parcate perpendicular pe marginea trotuarului, de la un capat la altul al blocului de la adresa mentionata (cateva zeci de masini). Fluturasii informeaza conducatorii ca au oprit neregulamentar si ca vor primi procesul verbal la domiciliu.

La momentul respectiv, semnul care indica faptul ca parcarea trebuie sa fie paralela cu trotuarul si nu perpendiculara era vopsit pe jumatate astfel incat nu se vedea modul de parcare indicat.

2) Sambata 21.01.06. Politia repeta operatiunea cu precizarea ca intre timp a fost schimbat semnul de parcare cu unul nou, in care se vede modul de parcare recomandat.

3) Marti 24.01.06. Politia repeta operatiunea.

Este clar ca e declansata o operatiune de vanare a celor care parcheaza neregulamentar pe strada mai sus mentionata.

As intreba persoana care a decis asemenea actiune urmatoarele:

1) Prin parcarea laterala, numarul masinilor care vor putea fi parcate se va injumatati. Unde ar trebui sa parcheze masinile care acum nu mai au loc din cauza acestor masuri? (vor fi cateva zeci).

2) Aceasta disciplinare se face doar de dragul disciplinarii sau sunt efecte benefice clare? Daca da, cam care ar fi acestea? (cu siguranta nu se va castiga o banda in plus pe sensul respectiv de mers)

3) Persoana care a decis o astfel de masura a evaluat numarul de apartamente din zona si eventual numarul de masini, precum si alternativele realiste de parcare? Precizez ca doar la blocul de la adresa mai sus mentionata sunt cam 1000 de apartamente precum si faptul ca parcarea este folosita si de locatarii de vizavi.

Parerea mea este ca numarul de masini este in linii mari proportional cu numarul de apartamente deservite de o parcare.

4) Oare in lipsa unor alternative reale de parcare nu ar fi mai intelept ca parcarea sa se faca asa cum se face de ani intregi, si anume perpendicular pe trotuar?

Va multumesc pt timpul acordat si astept raspunsul si reactia autoritatilor competente!

www.domnuleprimar.ro

Primarul nu a raspuns inca la aceasta sesizare!