Asiguratorul francez AXA a anuntat joi ca veniturile companiei au crescut in anul 2005 cu 6,9%, peste asteptari, ca urmare a volumului ridicat de vanzari la produsele de economisire, informeaza Reuters. Vanzarile companiei franceze au crescut anul trecut pana la 71,68 miliarde euro, fata de 67,03 miliarde euro, cat inregistrase in 2004.

Potrivit estimarilor date de analistii Reuters, nivelul vanzarilor companiei franceze AXA era asteptat sa se situeze la aproximativ 71,2 miliarde euro, in 2005. Vanzarile la politele de viata si de economisire au crescut cu 13,6%, pana la 5,463 miliarde euro.

Axa, care alaturi de ING si Allianz, se numara printre primii trei cei mai mari asiguratori din Europa a beneficiat de climatul sanatos atat al pietei din Franta cat si din afara granitelor acestei tari. De conditiile favorabile de pe piata locala, au mai profitat si alte companii de asigurari.

Saptamana aceasta, compania de asigurari britanica, Prudential Plc a anuntat ca in anul 2005 a inregistrat o crestere a vanzarilor cu cinci procente.

AXA a inregistrat un volum ridicat al vanzarilor in Europa, Asia si de asemenea in Statele Unite ale Americii. Aceasta din urma a fost una dintre cele mai dinamice piete in 2005, dupa ce in anul 2004, AXA a cumparat compania de asigurari de viata, MONY, contra sumei de 1,5 miliarde dolari. Strategia pe termen lung a companiei de asigurari AXA tinteste o triplare a castigurilor pana in anul 2012.