Curtea de Apel Bucuresti a suspendat, joi, ordinele ministrului Sanatatii prin care a fost revocat din functie, a doua oara, Sorin Oprescu si comitetul director de la Spitalul Universitar, respectiv Spitalul Elias din Bucuresti.

Ca urmare, Sorin Oprescu si echipele de conducere isi pot relua functiile la ambele spitale deoarece cele doua decizii sunt executorii de drept, adica pot fi puse in aplicare imediat dupa emitere. Ele pot fi, in schimb atacate cu recurs, in termen de cinci zile.

Doctorul Sorin Oprescu a declarat ca va ataca in instanta ordinele ministrului Eugen Nicolaescu din decembrie 2005, spunand ca acestea bulverseaza sistemul.

Ministrul Sanatatii a numit atunci in locul lui Sorin Oprescu la conducerea Spitalului Universitar pe dr. Silviu Radulescu, reprezentantul Bancii Mondiale in Ministerul Sanatatii iar la conducerea Elias, pe medicul primar Vlad Romano.

Sorin Oprescu a fost inlocuit din functii in acelasi timp cu 15 comitete directoare si 23 de consilii de administratie ale unor spitale din Bucuresti si din tara.