Decizia schimbarii lui Adrain Nastase de la conducerea Camerei Deputatilor poate fi luata numai de social-democrati sustin liberalii. Cu toate acestea, in prima zi de lucru a Camerei Deputatilor, adica miercurea viitoare, parlamentarii liberali organizeaza o dezbatere pe aceasta tema.

Liberalul Traian Dobre a declarat pentru Mix FM ca PSD poarta raspunderea numirii lui Adrian Nastase in fruntea Camerei si numai ei il pot schimba.

"Schimbarea unui presedinte de Camera se face conform regulamentului Camerei Deputatilor. Noi suntem un stat de drept, respectam statul de drept si nu putem actiona altfel decat in conformitate cu legile. Daca PSD doreste sa-l schimbe, conform regulamentului, doar el poate initia schimbarea.

Problema nu este a PNL, problema este a PSD, pentru ca ei l-au desemnat si ei poarta intreaga responsabilitate asupra desemnarii lui", a spus Traian Dobre.

Pozitia PSD-ului ramane ferma. Vice-liderul grupului parlamentar PSD in Camera Deputatilor, Constantin Nita, a declarat pentru postul nostru de radio ca partidul il sustine in continuare pe Adrian Nastase.

"PSD a luat deja o decizie la Poiana Brasov ca va acorda tot sprijinul actualului presedinte Adrian Nastase, deci nu se puna problema de a ne schimba opinia imediat cum incepem Camera Deputatilor. Sigur, grupul parlamentar al PSD-ului il sustine in continuare ca si partidul, de altfel", a afirmat Constantin Nita.