Vicepresedintele PSD Bucuresti, Codrin Stefanescu, a fost exclus din partid joi seara, intr-o sedinta fulger convocata de presedintele PSD sector 4, Vasile Mihalache. Unul dintre motivele invocate este lipsa fisei sale de transfer de la sectorul 3 la sectorul 4.

Totodata, lui Codrin Stefanescu i s-a reprosat ca prin declaratiile sale a adus atingere imaginii partidului.

Surse din PSD afirma ca in spatele acestei excluderi se afla de fapt presedintele PSD sector 5, Marian Vanghelie. Decizia a fost luata in lipsa lui Codrin Stefanescu, fapt care contravine statutului partidului.

Tot aseara a fost exclus din partid si presedintele organizatiei de tineret Bucuresti, Vlad Dumitrescu, intr-o sedinta convocata la Organizatia sectorului 1 la care au participat reprezentanti ai Tineretului social-democrat. Motivul excluderii este faptul ca Dumitrescu nu ar reprezenta tinerii din organizatie.

Codrin Stefanescu se afla la un simpozion in Germania, la Sttutgart, si a facut o scurta declaratie pentru Radio Romania Actualitati.

Codrin Stefanescu: Sunt surprins, siderat de aceasta stire. Momentan sunt la Stuttgart, unde am prezentat lucrarea mea "Cetateanul roman in fata /.../ internationale" si sper ca aceasta lucrare sa intre in circuitul international. Am aflat azi noapte de excluderea mea si a lui Vlad Dumitrescu, presedintele tineretului.

Suntem surprinsi si mai mult ce pot sa spun despre vanghelizarea organizatiei de Bucuresti, despre puciurile coordonate cu accept de la centru? Astept explicatiile conducerii centrale de altfel si astept declaratiile tinerilor nostri vizavi de toate aceste aspecte. O se intoarcem in Bucuresti cu totii duminica.

Probabil ca luni vom iesi cu niste declaratii mai consistente in mass media.

In orice caz, nu acceptam si nu sunt de acord cu astfel de metode, care amintesc de anii '50 - '52 si cred ca /.../, sa se indrepte catre viitor si nu catre trecut, chiar daca orgoliile personale ale unor oameni contravin intereselor partidului in acest moment