Selectionerul Olandei, Marco Van Basten, s-a aratat multumit de configuratia grupei G din care face parte si Romania."E o tragere la sorti buna pentru noi si sint increzator ca ne vom califica. Ii cunoastem pe romani din preliminariile pentru Campionatul Mondial.

Stim deja ca sint o echipa puternica, dar in acelasi timp ne bucuram ca vom evolua contra unei nationale pe care am mai intilnit-o. La fel, il cunosc foarte bine pe tehnicianul bulgarilor, Hristo Stoitchkov. Ne-am confruntat de atitea ori ca jucatori si am purtat multe lupte.

Sa speram ca vor exista si altele, din postura de antrenori, in aceate grupa," a declarat selectionerul "portocalei mecanice".

Tehnicianul reprezentativei Bulgariei, Hristo Stoitchkov a declarat: "Sint incintat de tragerea la sorti. Respect toate nationalele din grupa noastra dar in acelasi timp nu cred ca vor fi jocuri prea usoare pentru noi. Am totusi incredere in echipa mea si sper sa ne calificam la turneul final.

Sintem o nationala caruia ii place sa joace un fotbal de calitate. Sper ca si restul echipelor din aceasta grupa sa aiba aceasi atitudine. Daca se va intimpla asa, atunci vom avea parte de niste jocuri interesante. Este pentru prima data cind ma intilnesc cu cu Marco (selectionerul Olandei, Marco Van Basten) ca antrenor, insa ne-a facut placere sa jucam unul impotriva celuilalt in trecut."

Vicepresedintele Federatiei Bulgare de Fotbal (BFU), fostul international Iordan Lecikov, s-a declarat foarte optimist in privinta sanselor Bulgariei de calificare la Euro-2008, apreciind ca echipa pregatita de Hristo Stoicikov poate invinge Olanda.

"Personal sint foarte incintat. Am nimerit intr-o grupa placuta. Avem toate sansele de a ne califica si putem chiar sa batem Olanda. Jucatorii nostri trebuie sa se mobilizeze, deoarece atunci cind invingi echipe mari si tu devii mare", a spus Lecikov.

Selectionerul nationalei Albaniei, Hans-Peter Briegel, a spus: "Sint multumit de tragere. Multi ar spune: <>, dar sa nu uitam ca Olanda se afla aici, de asemenea, Romania si Bulgaria, doua formatii care au excelat pe plan mondial pina acum. Nu ne vom da la o parte. Adversarii nostri vor avea viata grea in Albania."

Presedintele Federatiei de Fotbal din Belarus, Borislav Mihailov a mentionat: "Avem sanse sa terminam pe primele doua locuri, cu toate ca Olanda sint pe de parte favoriti, Bulgaria, Romania si Slovenia se vor lupta toate pentru locul secund. Belarus va fi o echipa greu de batut."

Selectionerul Sloveniei, Brane Oblak, a declarat: "Sint optimist. Nu mai exista echipe slabe in Europa, dar mi-am dorit sa evitam echipele Scandinave si nationala Angliei. Am facut acest lucru, deci tragerea la sorti e favorabila pentru noi. Acum trebuie sa aratam fotbalul pe care il practicam.

In trecut am evoluat bine impotriva echipelor balcanice si celor est-europene si sper sa continuam in felul asta. Va fi mai greu cu olandezii."