Principala problema a micilor companii romanesti este atragerea si mentinerea unui personal de calitate", a declarat, ieri, Bogdan Constantinescu, manager Cisco System Romania si Republica Moldova.

Intreprinderile mici si mijlocii din Romania isi doresc foarte mult sa aiba o conexiune rapida la Internet, releva un studiu efectuat de firma de cercetare Coleman Parkes, la cererea Cisco Systems.

Din cele 101 companii (din industrie, servicii, utilitati, turism si transporturi) interveviate, 94% apreciaza ca foarte importante conexiunile internet rapid in banda larga (94%), retelele de calculatoare (91%) si sistemele de stocare (89%), in timp ce securizarea comunicatiilor in retea este esentiala pentru 80% dintre societati.

IMM-urile considera ca avantajele cele mai importante oferite de tehnologiile pentru retele cu acces la distanta sunt sporirea vitezei de reactie la solicitarile clientilor (90%), accesul in timp real la date/aplicatii (89%), minimizarea timpilor morti din activitatile angajatilor (87%) si sporirea productivitatii personalului (86%).

73% dintre IMM-urile romanesti apreciaza ca principalul avantaj al implementarii acestor noi tehnologii este reducerea costurilor.

Citeste articolul complet in Averea