Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, sambata, ca trebuie reglementata relatia dintre puterea executiva si cea judecatoreasca. Seful Executivului a subliniat ca, intr-un stat de drept, principiul de baza este echilibrul intre puteri, iar justitia nu este o putere mai presus de celelalte.

"Puterile trebuie sa comunice intre ele si pentru ca aceasta comunicare sa nu devina un subiect delicat, asa cum este in "cazul Patriciu", ar trebui sa existe un set de reguli care sa legifereze comunicarea intre Executiv si Justitie.

O lipsa de practica, o lipsa de cultura politica si de cultura juridica ne fac astazi sa fim intr-o situatie controversata in care toata lumea pare sa aiba argumente valabile'', a continuat premierul.

In acelasi timp, Calin Popescu Tariceanu a propus lansarea unei dezbateri publice pentru stabilirea unor reguli care sa defineasca relatia dintre Executiv si Justitie.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a mai declarat ca ar trebui ca, in cazul inceperii urmaririi penale impotriva unor demnitari ,parchetele sa informeze institutiile statului, iar demnitarul, la randul sau, sa anunte public faptul ca este subiectul unei anchete penale.

Presedintele PNL s-a mai referit si prioritatii liberale pe acest an: reforma sanatatii si a administratiei publice locale.

Potrivit agentiilor de stiri, Tariceanu a facut aceste aprecieri la Conferinta nationala a femeilor liberale.