Presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, si-a plasat peste trei milioane de dolari din averea proprie in imprumuturi acordate in nume personal unor persoane fizice sau juridice.

Potrivit declaratiei de avere completate la sfarsitul anului trecut, senatorul Voiculescu a imprumutat o singura persoana fizica cu nu mai putin de 2,264 milioane de dolari. Alte aproape 900.000 USD s-au dus catre diferite alte persoane juridice si fizice, pe care Voiculescu nu le precizeaza.

In declaratia de avere din mai 2005, liderul PC a fost mai precis si a aratat ca, la acel moment, acordase imprumuturi de 725.000 USD lui Mihai Lazar si 535.000 USD lui Sorin Pantis. Acesta din urma a fost ministru al comunicatiilor in perioada controversatei privatizari a RomTelecom.

Voiculescu a continuat sa dea bani cu imprumut ajungand ca, in circa sase luni, sa tripleze valoarea sumelor acordate in nume personal.

In plus, in declaratia de avere din decembrie 2005 apar si doua creante pe care Voiculescu trebuie sa le incaseze, in valoare totala de aproape 900.000 USD. Interesant este ca, desi are de primit, din imprumuturi si creante, peste 4,1 milioane USD, Voiculescu este dator la CC Maritime Ltd cu aproape cinci milioane de dolari.

Dintre demnitarii cu averi considerabile, unul dintre foarte putinii care si-a plasat averea in imprumuturi acordate in nume personal este colegul de partid al lui Voiculescu, George Copos.

Articol integral in Adevarul