Dodge Caliber este o compacta lansata recent, care va fi comercializata, incepand din toamna, si in tara noastra. Modelul cu cinci locuri este mai ieftin decat predecesorul sau, Neon, urmand sa fie vandut in Romania cu aproximativ 14.000 de euro, acesta fiind pretul pentru versiunea diesel.

Agresiva politica de preturi pentru Caliber este un semnal de alarma pentru concurenta. Noul model va intra intr-un segment foarte disputat, cel compact, adica va fi rival direct pe piata noastra cu modele ca Ford Focus sau Volkswagen Golf. Pe lista sa de atuuri un loc important il ocupa spatiul interior.

Specialistii au spus ca acest model poate avea un mare succes, pentru ca la un pret mic ai oportunitatea sa cumperi o masina compacta, care probabil este economica si ofera un spatiu interior foarte mare pentru segmentul sau.

Pretul anuntat pentru Caliber face parte dintr-o strategie pe care Chrysler vrea sa o implementeze in urmatorii doi ani si care isi propune sa incerce sa reduca diferenta dintre pretul de productie si cel de tranzactie.

Cat despre partea tehnica a lui Caliber, gama completa de motorizare va avea, in afara turbodieselului de doi litri si 136 CP care va fi adus si in Romania, inca trei unitati pe benzina: 1,8 l si 148 CP; 2,9 l si 158 CP; 2,4 l si 172 CP.