Aproximativ 65% din consumatorii din intreaga lume se tem de eventualele furturi ori pierderi de informatii personale si financiare mai mult decat de terorism, reiese dintr-un sondaj realizat recent de Harris Interactive. Ingrijorarea este si mai accentuata in cazul celor care, in mod frecvent, isi fac cumparaturile pe internet.

Raspunzand acestor temeri, cu ocazia Forumului Economic Mondial de la Davos, oficialii Visa International au prezentat un card care genereaza si afiseaza coduri-parola de unica folosinta.

Noua tehnologie este in curs de dezvoltare si, in curand, va aparea pe piata, spun oficialii Visa, compania colaborand in acest sens cu Innovative Card Technologies si nCryptone. Conceptul care sta la baza noii tehnologii este similar cu securizarea laptopurilor sau a altor unitati in retea prin cititoare sau chei de acces.

Insa, in loc sa necesite un dispozitiv-cheie de acces separat, tehnologia este integrata in card.

Card cu display

Iata si cum functioneaza. In momentul logarii pentru home banking ori efectuarea unei comenzi on-line, utilizatorul va fi indrumat sa apese pe un buton de card. In acel moment, pe display-ul cardului sau va aparea un numar nou, unic.

Articol integral in EVZ