Piti are cheia

preluare Sport Total

Victor Piturca este optimist in privinta calificarii la CE 2008. Selectionerul considera ca elevii sai au valoarea sa duca nationala la turneul final si ca secretul calificarii ar putea fi concentrarea si motivatia acestora, indiferent de adversar. Tehnicianul s-ar multumi cu locul doi, dar isi doreste sa-i surprinda pe batavi.

Sport Tota: Multumit de grupa in care a cazut Romania?

Victor Piturca: Nu pot sa spun ca sint foarte entuziasmat, dar nici foarte suparat. Consider ca grupa noastra este una echilibrata, cu toate ca mi-as fi dorit sa evitam Olanda.

Sport Tota: Are nationala sanse de calificare la turneul final din 2008?

Victor Piturca: Am convingerea ca sint sanse reale sa ajungem la Campionatul European. Se stie ca Olanda este favorita sa cistige grupa. Astfel, in conditiile in care nu vom putea ocupa prima pozitie in clasament, ne putem multumi si cu locul secund. Cel putin din punctul meu de vedere, n-ar fi nici o problema daca ne calificam de pe pozitia a doua.

Bulgaria va fi principala contracandidata la locul doi, dar si Slovenia sau Belarus vor avea ambitia de a se bate pentru calificare.

Interviu integral in Sport Total.

Jucatorii cluburilor de top sunt siguri de calificare

preluare Adevarul

Nu numai oficialii din fotbalul romanesc sunt optimisti in ce priveste participarea Romaniei la turneul ce se va desfasura in Elvetia si Austria, ci si jucatorii de la Steaua, Dinamo si Rapid, care spera insa si la convocarea in prima reprezentativa,

Veniti in tara dupa turneul de pregatire din Cipru, elevii lui Razvan Lucescu nu s-au ferit sa vada nationala in postura de calificata sigura la Euro 2008, dar au pronosticat pozitia a doua, dupa selectionata "portocalelor mecanice".

"Olanda a jucat cel mai bine in grupa pentru Mondiale. Sper ca in urmatoarea campanie sa ne luam revansa. Va fi greu, pentru ca alaturi de noi mai este si Bulgaria, dar sanse sunt, poate mai multe decat in campania trecuta", a spus fundasul giulestenilor, Ionut Rada. si declaratiile stelistilor au fost incurajatoare.

Articol integral in Adevarul

Tricolorii promit seriozitate

De Dan Filoti (ProSport)

"Trebuie sa demonstram ca suntem profesionisti". Aceasta a fost reactia la cald a lui Chivu la aflarea numelor viitorilor adversari din preliminariile CE.

In spatele acestei declaratii facute de capitanul nationalei se ascund multe. Tricolorii par sa fi constientizat importanta unei astfel de campanii. Mai maturi si mai caliti, Chivu si compania dau semne ca au invatat din greseli.

Precedentele preliminarii au fost pigmentate de numeroase escapade si iesiri in decor ale fotbalistilor selectionati la prima reprezentativa. Scapati de rigorile de la echipele de club, multi dintre ei priveau convocarile si ca pe un prilej de relaxare, beneficiind de tratamentul permisiv al fostului colectiv tehnic.

Pro Sport