Atentat la Traian Basescu

preluare Ziua

Serviciile secrete au gasit o bomba inaintea vizitei pe care presedintele a efectuat-o pe 24 ianuarie, de ziua Unirii, la Focsani. Cu toate acestea, seful statului nu si-a schimbat programul si a pastrat secretul asupra incidentului. Dispozitivul artizanal era plasat in hidrantul aflat in fata usii prefectului de Vrancea. Bomba nu a sarit in aer pentru ca avea bateriile descarcate.

Conform unor surse din SRI, aceasta ar fi fost capabila sa-l raneasca grav sau chiar sa-l ucida pe seful statului. SPP i-a amprentat pe toti oamenii din Prefectura. SRI analizeaza dispozitivul. Initial SPP n-a vrut sa recunoasca incidentul, pentru ca apoi directorul Lucian Pahontu sa declare ca nu era o bomba. Presedintia tace, ridicand semne de intrebare asupra bombei de la Focsani.

Exista trei explicatii ale incidentului: tentativa de atentat politic, avertisment sau inscenare.

Articol integral in Ziua

"Bomba" din hidrant

preluare Romania Libera

Un dispozitiv artizanal a fost descoperit in Prefectura Vrancea, cu cateva ore inainte de sosirea presedintelui Romaniei, Traian Basescu, pe 24 ianuarie la Focsani. "Bomba" a fost gasita in hidrantul de la etajul I al Prefecturii, langa cabinetul prefectului Ion Oprea. Caini-lupi si aparatura de detectare a metalelor in cladirea Prefecturii Vrancea.

Printre amprentele prelevate se afla si acelea ale Claudiei Fekete, fosta secretara, sefa de cabinet si amanta a lui Marian Oprisan. Claudia Fekete a fost directoare a Directiei de Integrare Europeana a Consiliului Judetean Vrancea pana la mijlocul anului 2004.

Articol integral in Romania Libera.