Imbibat in spirit britanic si crescut in rock in tinerete, ajuns ulterior francofon, iubitor de romante, dar si de Wagner si Mozart, Dan C. Mihailescu are aceeasi placere de-a povesti muzica, ca si in cazul cartilor.

In cele mai noi "Muzici cu personalitate" de la CITY FM, veti putea descoperi savoarea de a asculta omul ce-si traieste pasiunea cu rigoarea datoriei. A crescut cu "Hey, Joe" si "Purple Haze". Hendrix era instinctul, Clapton – simfonia. "Jimi devenea mult prea meserias, mult prea instrument si este lasat in urma odata cu varsta".

Lista "Muzicilor cu personalitate" ale lui Dan C. Mihailescu, prezentate in dialog cu Lucian Moga:

- Johnny Cash - A Satisfied Mind

- The Moody Blues - Nights in white satin

- Eric Clapton - Wonderful Tonight

- Jimi Hendrix - Purple Haze

- Led Zeppelin - Since I've Been Loving You

- Paul McCartney & Wings - Mull Of Kintyre

- John Lennon - Jealous Guy

- Creedence Clearwater Revival - I Put A Spell On You

- Deep Purple - Smoke On The Water

Dan C. Mihailescu tine la carte ca la o fiinta vie, si asta nu doar la modul declarativ. Emisiunile sale au reusit ca intr-o "lume de manele" sa te faca sa iti doresti sa afli si chiar sa citesti cartea aflata in discutie.

"O lectura din Dostoievski face cat o melodie Zepellin sau McCartney bine digerata". Intrarea in lumea televiziunii s-a petrecut in 1997, la invitatia lui Nicolae Manolescu, in emisiunea "Profesiunea mea, Cultura". Dan C. Mihailescu devine apoi "omul care aduce cartea", chiar inainte de "Tanar si nelinistit".

Din prejudecati mult prea mari, nu l-a prezentat niciodata pe Paulo Coelho. Acelasi refuz pentru Dan Brown.

Emisiunea de la CITY FM s-a produs precum s-ar scrie o carte. Sirul epic este sustinut de pasaje descriptive, care transmit imagini realiste dincolo de emisia radio.

Amintirile lui Dan C Mihailescu au darul de a crea tablouri; copilarind in mahala, pe soseaua Giurgiului, spalandu-se in lighean pana la 14 ani, descoperindu-l pe Sfantul Simon Temple odata cu primul televizor Rubin 102 cumparat de mama sa in 1969.

Sa poti vedea cum sobolanii vanati cu pusca de bunicul sau se rostogolesc loviti pe zapada este doar un efect secundar al auditiei emisiunii.

Imaginati-va copilul care-si construieste la 5 ani prima biblioteca in vitrina unui sifonier si munca lui de a aranja cele 20-30 de carti dupa marime, cromatica sau dupa autori. Frumusetea unei vieti de 5-9 ani se regasea atunci in colectia "Traista cu povesti", in compania lui Ispirescu si Andersen.

Precum copii din reclama, la 5 ani schimba sandwich-uri cu magiun cu o fetita pe nume Silvia, prima sa dragoste. La 11 ani, o blonda cu ochi albastri avea sa-i deschida sirul suferintelor din dragoste adolescentina.

Fiecare despartire la final de tabara scolara il indemna la lectura bogata, pe fond de lacrimi, pe fond de razbunare. Cartea ii era compensatorie, iar lectura ca un trup fierbinte. Astfel, prima mare dragoste se leaga pe acorduri de "Nights in white satin" (The Moody Blues) si Dostoievski, avand sub brat "Demonii".

Nu a citit niciodata la coada, in timpul lui Ceausescu. A intrat in partid, odata cu valul, prin anul 3 de facultate pe ritm de Chubby Checker; ziua la sedinte UTC, seara cu "Deep Purple", vodka de 25 de lei si castraveciori.

"Era o complicitate a tuturor, cei de la partid se faceau ca ne freaca ridichea, noi ne faceam ca suntem supusi", isi aminteste Dan C. Mihailescu in emisiunea "Muzici cu personalitate", in dialog cu Lucian Moga.

Preferand sa raspunda la emailuri cu epistole scrise de mana, Dan C. Mihailescu isi frange adversitatea fata de corespondenta electronica la inceput de 2006, fara sa accepte insa monitorul in locul cartii. Copertile ii sunt precum doua brate de blonda.