Premierul Calin Popescu Tariceanu considera "stupefiante" informatiile aparute luni in presa referitoare la controversata intalnire cu omul de afaceri Dinu Patriciu la care a participat si ministrul Justitiei, Monica Macovei, transmite Radio Romania Actualitati. Aflat la Viena, prim-ministrul a facut din nou precizari despre caz, la insistenta jurnalistilor.

Calin Popescu Tariceanu a reafirmat ca a avut o singura intalnire cu Dinu Patriciu la care a participat si ministrul Monica Macovei.

Premierul considera ca daca ministrul Macovei a avut mai multe intalniri cu presedintele Rompetrol ar trebui sa faca ea aceste precizari.

In legatura cu primirea unei scrisori de catre guvern din partea ministrului Monica Macovei in legatura cu cazul Rompetrol, Calin Popescu Tariceanu spune ca a verificat la cabinet informatia si aceasta nu se confirma.

Calin Popescu Tariceanu spune ca este deranjat de amploarea pe care o au aceste informatii si spune ca cei care fac asemenea afirmatii ar trebui sa raspunda pentru veridicitatea lor.

Reactia vine dupa ce in presa a scris luni ca premierul Tariceanu, ministrul Justitiei Monica Macovei si Dinu Patriciu au avut, anul trecut, mai multe intalniri si ca Macovei ar fi trimis scrisori, una la Palatul Victoria si una la Cotroceni, in care cerea schimbarea procurorilor care se ocupa de cazul Rompetrol.

PSD a cerut, luni, demisia Guvernului prin vocea purtatorului de cuvant Cristian Diaconescu. Intr-o conferinta de presa, acesta a calificat drept "corupt" actulul executiv, in urma scandalului intalnirii Tariceanu-Patriciu-Macovei.