Ministrul Justitiei, Monica Macovei a dezmintit, intr-o declaratie de presa, informatiile aparute luni in presa ca ar fi avut mai multe intalniri cu omul de afaceri, Dinu Patriciu.

"Nu am avut nici o alta intalnire cu Dinu Patriciu si primul ministru. (...) Nu m-am intalnit si nu am discutat niciodata cu Dinu Patriciu in particular, adica fara primul ministru. Este vorba de acea intalnire din iunie despre care deja este cunoscut", a declarat Monica Macovei.

Ea a cerut ziarului "Gandul" sa clarifice subiectul pe care l-a publicat luni in ziar, avand in vedere ca redactorul-sef adjunct al ziarului "Gandul", "a afirmat la mai multe posturi de televiziune ca nu are nici un document semnat de mine. Intreb public conducerea ziarului de ce a asociat numele meu in legatura cu o actiune care nu a avut loc", a spus ministrul.

Macovei a declarat ca pe piata circula informatii false, "fabulatii" care trebuie verificate de catre jurnalisti inainte de a fi publicate.

Intrebata de jurnalisti daca s-a intalnit cu avocatii omului de afaceri Dinu Patriciu, Monica Macovei a refuzat, insa, sa raspunda. Ea a lansat, in schimb, o provocare pentru jurnalisti, carora le-a cerut sa verifice mai amanuntit pentru a scoate la iveala cine este interesat de tot acest scandal.

Totodata, Monica Macovei i-a cerut premierului Tariceanu sa nu mai faca presupuneri referitoare la agenda intalnirilor pe care le are ministrul Justitiei.

Referitor la afirmatiile aparute luni in presa ca ministrul Justitiei ar fi trimis scrisori la Guvern si Presedintie in care cerea schimbarea procurorilor care se ocupa de cazul Rompetrol, atat Executivul cat si Presedintia au dezminti ca ar fi primit un asemenea document.