Pe malul Lacului Tei va inflori, pana la finele anului, un luxos „cartier". Proprietarul nu este un prosper om de afaceri, ci Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, o institutie a statului, care isi permite sa bage milioane de euro intr- un complex rezidential.

Dupa ce a blamat fosta conducere a regiei, in frunte cu directorul general Ion Dumitru, actualii sefi ai Romsilva au decis sa continue investitiile in fastuosul complex.

Practic, pana la finele anului, pe malul Lacului Tei- Toboc din Capitala, va fi finalizata constructia sediului central al regiei, a unui hotel de trei stele, cu sala de sport si a unui centru de afaceri.

Actuala conducere a RNP explica decizia de continuare a lucrarilor pe motiv ca vrea sa-si recupereze banii investiti, prin inchirierea cladirilor de care nu are nevoie.

Pe langa noul sediu administrativ al regiei, complexul mai cuprinde un institut de cercetari si amenajari silvice si un centru de perfectionare a angajatilor - cu o capacitate de 100-120 de locuri, inclusiv spatii de cazare. Sala de sport va fi dotata cu tot ce trebuie, spun reprezentantii regiei.

Toata „distractia" costa, in total, peste 13 milioane de euro. Fosta conducere a apucat sa cheltuiasca pe complex 200 de miliarde de lei vechi, actuala fiind dispusa sa acopere necesarul de inca circa 300 de miliarde lei pentru finalizarea ansamblului rezidential.

Desi recunoaste ca nu era necesara construirea unui nou sediu, actualul director general al RNP-Romsilva, Simion Maftei, spune ca era pacat ca investitiile facute pana acum sa fie lasate de izbeliste.

Articol integral in Gandul